Riddarholmsfjärden. Klassiska hotell- och restaurangfartyget Mälardrottningen bogserades bort från Riddarholmen på onsdagseftermiddagen. Foto: Läsarbild

Här bogseras klassiska fartyget bort

Flera läsare har reagerat på att M/S Mälardrottningen bogserades bort från Riddarholmskajen under onsdagseftermiddagen. Det här händer med fartyget nu.

  • Publicerad 16:55, 10 jan 2018

Mälardrottningen har legat i Riddarholmsfjärden i Gamla stan sedan hon förtöjdes där i början av 80-talet.

Under onsdagen hörde flera läsare av sig med bilder till StockholmDirekt som visar att båten nu lämnar hamnläget i Stockholm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Anders Nordlund, hamnkapten på Stockholm hamnar, ger alla oroade lugnande besked. Båten ska inte försvinna för gott eller skrotas.

– Nej nej, absolut inte. De har sökt tillstånd hos Stockholms hamnar för att bogsera fartyget genom hamnområdet. Fartyg måste ju gå på varv för underhåll med jämna mellanrum, säger han.

Mälardrottningen ska vara tillbaka i Riddarholmskajen i mitten av februari.

Vi har utan framgång sökt fartygets ägare, bolaget Mälardrottningen Holding AB.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.