Visionsbild. Foto: Stockholmshem

Här byggs 102 hyresrätter i nya Stockholmshus

Nu ska påbörjas bygget av 102 hållbara hyresrätter i Rågsved. De beräknas vara inflyttningsklara redan om två år.

  • Publicerad 14:14, 22 okt 2019

Nu börjar bygget av 102 nya lägenheter på Hagsätravägen i Rågsved.

Huset byggs inom ramen för Stockholmshusen, ett samarbetsprojekt mellan de allmännyttiga bostadsbolagen, privata entreprenörer och staden. Målet är att snabbt och ekonomiskt kunna bygga tusentals nya hållbara hyresrätter.

Lägenhetshuset som byggs på Hagsätravägen är kommunala Stockholmshems första Stockholmshus, och byggs med stommar av trä istället för betong. De ska även levereras i färdiga moduler, som kostar mindre och samtidigt minskar koldioxidutsläppen, enligt bolaget.

Tanken är också att de boende ska erbjudas olika mobilitetstjänster, som cykelkök, bil- och cykelpool. Detta för att underlätta för hyresgästerna att resa klimatsmart i vardagen.

De 102 lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara redan 2021.

Kravet: Böter och rivning av omstridd uteservering

Nyheter Krögaren i Bagis: "Det känns helt meningslöst" I dag avgörs ödet för Chirashis svartbyggda uteservering i Bagarmossen. Omständigheterna kring krogen har lett till en utdragen schism mellan staden och restaurangägaren Sam Egag.torsdag 14/11 14:42

Nya förskolan får gräs på taket

Nyheter Plats för 72 barn En ny förskola för 72 barn ska byggas i Björkhagen. Planen är en förskola i två plan med gräs på taket.torsdag 14/11 11:44