HYRESRÄTTER. Restaurangdelen av Valla Park har rivits och 2022 ska det se ut så här i nedre delen av Rissne. Foto: Jonny Andersson och visualisering framtagen av Sweco Architects

Här byggs 143 hyresrätter i Rissne

Bygget av en fastighet med 143 hyreslägenheter och kontorslokaler i suterrängplan har påbörjas i slänten mellan Rissneleden och Ulvsundavägen. Inflyttning beräknas ske 2022.

  • Publicerad 12:22, 7 sep 2020

Ett landmärke i Sundbybergs har delvis försvunnit i sommar. Trafikanter utmed Ulvsundavägen och Rissneleden har kunnat följa rivningen av Valla Parks restaurangdel.

Just nu pågår förberedande markarbeten på platsen inför bygget av 143 hyresrätter. Planen är sex trapphus med kontorslokaler på bottenplan, ut mot Ulvsundavägen.

Försenat bygglov

Tanken var att bostadsbyggandet skulle påbörjats redan 2018 men enligt Ellen Fischer Lundin, projektledare på JM, försenades bygglovet.

– Det har också varit en utmaning att lösa frågan om hur byggtrafiken ska ta sig fram, säger Ellen Fischer Lundin.

Nu är det dock klart att JM får tillgång till gång- och cykelvägen för att komma runt Valla Park där bland annat IES, Internationella Engelska Skolan, huserar.

Blir även bostadsrätter

Enligt Ellen Fischer Lundin planeras även bostadsrätter på tomtmarkerna, men det blir först när hyresrättslägenheterna är färdiga.

– Planen är att inflyttning i hyresrätterna ska se till våren och sommaren 2022, säger Ellen Fischer Lundin.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Moa Piraten sjunger om kärlek i Hallonbergen

Nyheter "Texten är både tragisk och komisk" Artisten Moa Piraten har länge velat skriva om Hallonbergen. Nu kommer hennes singel som handlar om obesvarad kärlek.måndag 21/9 16:46

New York blev Solna för hockeyspelaren Alva

Sport Ny forward i AIK Hallå där Alva Johnsson, forwarden i AIK hockey som egentligen skulle ha spenderat hösten i New York. Varför blev det inte så?torsdag 17/9 16:07

Sundbybergspolitiker vill bli nytt MP-språkrör

Nyheter "Vill vara en stark röst i partiet" Forna Sundbybergspolitikern Annika Hirvonen vill bli nytt språkrör i Miljöpartiet. Hon tror sig kunna gjuta mod i riksdagsgruppen och vända opinionssiffrorna.tisdag 15/9 12:48