Här byggs 19 nya lägenheter - på taket

Under ett års tid har det byggts lägenheter på taket på Biblioteksgången vid Täby centrum. Snart står de första lägenheterna klara, med högt i tak och stora terrasser.

  • Publicerad 17:39, 15 maj 2018

Taket på fastigheterna på Biblioteksgången 2-8 har under en längre tid varit inklätt med byggställning och väderskydd. Här byggs det 19 etagelägenheter, där fokus ligger på utsikten.

– Det här är ett läge som man inte får så ofta, helt utan insyn, säger platschefen Johan Bergman.

Projektet är indelat i två etapper. Första etappen, som innebär sju lägenheter, kommer att vara klar i slutet av sommaren.

– Vi har byggt på detta i ett års tid, men nu står snart de nya lägenheterna klara. Inflyttning blir i augusti i år. Men vi har redan nu startat etapp två och vi hoppas på att vara klara i början av 2019, säger Johan Bergman.

13 meter altan

Alla lägenheter får snedtak för att behåll takhöjden och från lägenheternas trapphus kan man med hiss ta sig ner till Täby centrum.

Till skillnad från de andra lägenheterna i fastigheten kommer de nybyggda etagelägenheterna att ha tillhörande altaner, vilket innebär en utsikt över hela Täby.

– Vi kommer att ha altaner som är 1,4 meter djupa och från åtta till 13 meter breda och vi sätter även in stora skjutdörrar, säger Johan Bergman och fortsätter:

– Tittar man noga så kan man faktiskt se globen, säger han.

Lägenheterna kommer att vara ettor till fyror.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Johan Bergman menar att det inte finns någon oro i att få lägenheterna sålda, trots dagens läge på bostadsmarknaden där flera bostäder tenderar att inte bli sålda.

– Vi har redan sålt tre lägenheter. Jag tror på att satsa på förtätningsprojekt, mycket av nyproduktionen är ju stoppat. Men ja, bra lägen går alltid att sälja tror jag, säger Johan Bergman.

Vad är nästa steg i bygget?

– Vi vill få till en visningslägenhet så snart som möjligt, säger han.

Här är fastigheterna på Biblioteksgången som snart kommer att få 19 nya lägenheter, på taket.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Flera trafikolyckor senaste dygnet i Täby

Nyheter "Anpassa hastigheten och kör tidigare" Senaste dygnet skedde flera olyckor på vägarna i Täby. En person fördes till sjukhus efter en krock i Arninge. "Många har för höga hastigheter med tanke på underlaget" säger polisen.onsdag 16/1 11:08

15-åring gripen efter rån i Täby

Nyheter "Tack vare deras bild kunde vi gripa honom" Efter ett försök till rån och ett fullbordat rån i Täby kunde polisen i går gripa gärningsmannen – en femtonårig pojke från Danderyd.tisdag 15/1 15:18