Bostäderna planeras längs med Högalidsgatan samt i dungen mellan Högalidsgatan och Skinnarviksringen. Foto: Skärmdump/Google Maps

Här byggs 70 nya lägenheter på Södermalm

30 hyresrätter och 40 bostadsrätter ska få plats när staden nu markanvisar 70 nya lägenheter i Högalid.

  • Publicerad 13:17, 23 jan 2018

Det är vid Högalidsgatan, mellan Hornstull och Zinkensdamm, som de nya bostäderna kommer att ligga. Det är Primula Byggnads AB som föreslås få bygga de ungefär 70 nya lägenheterna, som fördelas på 30 hyresrätter och 30-40 bostadsrätter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bostadsrätterna föreslås byggas på den nedre delen av det som i dag är Kristinehovsgatan, längs med Högalidsgatan. Kristinehovsgatan används i dag främst som parkering och kommer alltså att försvinna som genomfartsgata i och med det nya bygget. Dock föreslås en ny vändplan utanför Kristinehovsgatan 1.

Grannar gör nytt försök att stoppa hyresrätter på Södermalm

Området öster om vändplanen föreslås bli parkmark med koppling till Skinnarviksringen, där hyresrätterna föreslås byggas. De planeras ligga väster om kvarteret Dolomiten, vilket innebär att en del av dungen försvinner.

Under arbetet med detaljplanen kommer fokus att ligga på hur de nya husen ska anpassas till miljön, som har "höga natur- och kulturvärden" skriver exploateringskontoret. Totalt handlar det om 3250 kvadratmeter ny bostadsyta.

Vårdboende bygger ut

I samma svep har också Stiftelsen Borgerskapets Enkehus och Gubbhus, som äger grannfastigheten, ansökt om att få bygga om på ett sätt som ska ge 300 nya bostäder för senior- och vårdboende.

Monsterintresse för Södermalms nya stadsradhus

Byggstart för projektet är planerad till år 2021 och genomförandetiden bedöms vara två år. Beslutet väntas klubbas 1 februari.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.