Nytt område. Tunnelbanehuset med gym till vänster i bild. Foto: Architema Architects

Här byggs bostadsrätter ovanpå tunnelbanan

Ett åttavåningshus med terrass och gym i botten. Det är det sista av de fjorton husen på Tingstorget som nu börjar byggas – ovanpå tunnelbaneuppgången.

  • Publicerad 14:49, 8 nov 2018

Det sista steget i bygget av bostadsområdet Tingstorget togs i veckan då den stålbalk som tunnelbanehuset ska vila på lyftes på plats. När huset står klart kommer det att vara åtta våningar högt med 35 lägenheter och ha ett gym i bottenplan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi diskuterar med ett gym nu och tror vi kan skriva avtal innan årsskiftet, säger Massoud Zolfaghari, projektchef för Tingstorget.

Inflytt efter sommaren

390 hushåll har hittills flyttat in i de nya bostadsrätterna på Albyberget. Tunnelbanehuset beräknas stå upprest i februari och färdigt för inflytt efter sommaren nästa år.

Än så länge är området mest en byggarbetsplats. Massoud Zolfaghari tror att det kommer att börja kännas hemtrevligt i slutet av nästa år. Då har alla 723 hushåll flyttat in, kommunen anlagt det nya torget och butikslokalerna ha fyllts med liv.

Nytt torg. Det nya torget ska kommunen anlägga efter nästa sommar. Foto: Architema Architects

Kan få bageri. Just nu har Titania förhandlingar med ett bageri om att öppna i en av butikslokalerna i området. Foto: Architema Architects

Sett från ovan. Såhär ser Tingstorget ut från luften. Foto: Titania

Etage. Såhär såg det ut när BotkyrkaDirekt hälsade på i det första huset som stod klart 2017. Foto: Jonas Grönvik

Luftigt. Lägenheterna bjuder på en svindlade utsikt. Foto: Jonas Grönvik

Planeras bageri

På de senaste visionsbilderna syns ett bageri, en pizzeria och en hamburgerrestaurang.

– Det är den tilltänkta användningen för lokalerna och de intressenter vi håller dialog med nu, förhoppningsvis kan vi ha det klart i december, säger Massoud Zolfaghari.

Under veckan har Albyhöjdens tunnelbaneuppgång varit avstängd och boende har fått ta sig till uppgången nere vid centrum till fots eller med buss. Imorgon fredag öppnar uppgången igen. Men första januari stängs den igen under tolv veckor. Då får boende promenera eller ta någon av busslinjerna ner till Albyvägen och ta uppgången mot centrum.

Bygget av området Tingstorget har gått i rasande fart. Första spadtaget togs hösten 2016 och de första husen stod klara för inflytt juni 2017.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/klart-for-inflytt-titta-in-i-de-nya-lyorna-pa-albyberget/repqfi!sT6sfaZHP0fc61WYxE@ZjA/

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.