Byggstarten gick i november. Våren 2019 ska tennishallen och Coop öppna. Foto: Sara Ringström/Mostphotos

Här byggs en ny tennishall – med matjätte i botten

En Coopbutik i bottenplan. En trappa upp: fyra tennisbanor och två padeltennisbanor där Tumba Tennis håller till. Nu har de gamla planerna för ABC-tomten i Tumba lossnat. Bygget väntas stå klart våren 2019.

  • Publicerad 10:19, 7 dec 2017

Planerna att bygga en Coop-butik och en tennishall på den så kallade ABC-tomten vid Tumba köpcenter presenterades redan 2014. Nu, tre år senare har spaden satts i marken.

– Ja, det är igång nu. Det har tagit sin lilla tid eftersom vi har fått rita om huset lite, säger Bengt Ydenius, konsult på Red Management.

Han representerar bolaget Nrep som tog över projektet från KF Fastigheter förra året.

Coop och tennis i samma hus

Första butiken i en tennishall

Coop får en butiksyta på 3500 kvadratmeter i bottenplan.

– Det här är vår första butik som ligger i en tennishall, det är ett kul koncept som vi provar på nu, säger Erika Troeng, kommunikatör på Coop.

En trappa upp för Tumba tennis, som ska hyra tennishallen, en yta på 4500 kvadratmeter med fyra tennisbanor, två banor för padel tennis och en yta för andra aktiviteter. Det Satsgym som tidigare fanns med i planerna har dock slopats.

Den nya tennishallen med matbutik i botten ska stå klar för öppning under våren 2019.

Fasaden. Så här ser byggnaden ut från Huddingevägen. I bottenplan håller Coop till, tennishallen är en trappa upp. Foto: Equator

Här kommer en matbutik och tennishall stå klar 2019. Bild tagen från Huddingevägen. Foto: Sara Ringström

Växer. Tennishallen och Coop blir granne med Tumba köpcenter. Foto: Sara Ringström

Får tusentals nya grannar

Och om några år kan tennishallen få tusentals nya grannar. För några veckor sedan godkände kommunfullmäktige nämligen byggherren Hökerums planer på att bygga 400 till 600 bostäder i den branta, svårbyggda slänten bakom Tumba köpcenter, upp mot Storvreten.

Planen: ett nytt bostadsområde mellan Tumba och Storvreten

Och det finns ytterligare en tomt i området som kommunen vill bygga på. Exakt vad det blir är inte bestämt, enligt Gabriel Melki (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

– Vi tänker oss kontor, handel och verksamheter. Det kommer att bli höga krav på gestaltningen eftersom det är Tumbas entré, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.