PARKLIFE. På parkeringsplatsen på Värdshusvägen kommer den nya parken ligga. Foto: Claudio Britos

Här byggs Fittjas nya park

Nu byggs det för skridskoåkning och parkhäng på Värdshusvägen i Fittja. Till sommaren ska bygget vara klart.

  • Publicerad 10:44, 22 okt 2019

En stor konstruktion har rests på parkeringen vid Värdshusvägen i Fittja, ovanpå det som tidigare var Ungdomens hus.

– Det är ett väderskydd. Det kommer stå där under tiden vi bygger om parkeringen till en park, säger Charlotta Lundström, pressansvarig på Botkyrkabyggen.

Någon gång i slutet på våren eller början på sommaren ska parken vara klar.

– Tanken är att vi allt eftersom ska göra avtal med olika föreningar som ska fylla parken med olika aktiviteter. För vi vet att man kan bygga en jättefin park med bänkar och grillplatser och vackra blomsterarrangemang, men om folk inte intar platsen med god gemenskap så blir det ändå inte som man tänkt sig, säger hon.

Under arbetet med parken har de tre muralmålningarna som prytt kuben på parkeringsplatsen plockats ner för att inte skadas. De kommer sättas upp igen när parken är klar.

Isbana på Värdshusvägen

Samtidigt som parkanläggningen görs så byggs det även längre ner på Värdshusvägen. Där det tidigare varit en nedsliten fotbollsplan ska det nu byggas en multisportsplan där man ska kunna spela fotboll och basket på sommarhalvåret. På vintrarna kommer planen spolas för skridskoåkning.

– Det här är ännu ett led i vår investering i ett tryggt och trivsamt Fittja. Vi behöver bra offentliga rum som barn, mammor, farmödrar och alla andra kan inta.

Även multisportplanen ska vara klar till sommaren.