Här byggs för minigolf

Minigolf ska locka fler besökare till Jungfrusund. I maj öppnar banorna. – Den typen av attraktion har saknats, säger Jan Björklund, vd.

  • Publicerad 06:00, 8 apr 2019

Det blir en tydlig lokal prägel.

För att binda ihop området mer har Jan Björklund, en av entreprenörerna bakom Jungfrusunds marina, letat inslag som kan locka brett intresse. Nu är planen att lördagen den 25 maj öppna en minigolfbana.

– Det riktar sig både mot familjer och barn, men även företag på kvällstid, säger han.

Bandesigner är Hans Olofsson som driver minigolf­anläggningarna Golfbaren på några ställen i Stockholm. Anläggningen på Ekerö blir i samma koncept.

– Vi kommer att driva banan i egen regi som en del i Golfbaren-gruppen, säger han.

Sedan några veckor pågår markarbete i det som ska bli den 18 hål stora anläggningen. Den ska ligga längs vattnet i anslutning till restaurangen.

– Vi jobbar inte med stor, svulstig äventyrsgolf utan tycker att minigolfen ska ligga i centrum, säger Hans Olofsson.

Banorna kommer ha lokala inslag som knyter an till Ekerö.

– Det handlar om en subtil tematisering kopplad till nutida och dåtida historia för Ekerö med lokala förankringar. Det blir en tydlig lokal prägel, säger Hans Olofsson.

Ekerö har lockat honom länge.

– Jag känner Janne sedan tidigare och Jungfrusunds marina är ett trevligt område. Här såg vi en möjlighet att göra något för att utveckla och addera till området. Vi har i många år kikat utåt Ekerö. Nu dök det här upp, säger han.

Fortfarande kritiskt tillstånd efter våldsamt bråk

Nyheter Tillståndet för offret är fortfarande mycket allvarligt en månad efter det våldsamma bråket i en villa i Knalleborg. Två personer sitter häktade misstänkta för händelsen.lördag 15/6 1:15