Här byggs för minigolf

Minigolf ska locka fler besökare till Jungfrusund. I maj öppnar banorna. – Den typen av attraktion har saknats, säger Jan Björklund, vd.

  • Publicerad 06:00, 8 apr 2019

Det blir en tydlig lokal prägel.

För att binda ihop området mer har Jan Björklund, en av entreprenörerna bakom Jungfrusunds marina, letat inslag som kan locka brett intresse. Nu är planen att lördagen den 25 maj öppna en minigolfbana.

– Det riktar sig både mot familjer och barn, men även företag på kvällstid, säger han.

Bandesigner är Hans Olofsson som driver minigolf­anläggningarna Golfbaren på några ställen i Stockholm. Anläggningen på Ekerö blir i samma koncept.

– Vi kommer att driva banan i egen regi som en del i Golfbaren-gruppen, säger han.

Sedan några veckor pågår markarbete i det som ska bli den 18 hål stora anläggningen. Den ska ligga längs vattnet i anslutning till restaurangen.

– Vi jobbar inte med stor, svulstig äventyrsgolf utan tycker att minigolfen ska ligga i centrum, säger Hans Olofsson.

Banorna kommer ha lokala inslag som knyter an till Ekerö.

– Det handlar om en subtil tematisering kopplad till nutida och dåtida historia för Ekerö med lokala förankringar. Det blir en tydlig lokal prägel, säger Hans Olofsson.

Ekerö har lockat honom länge.

– Jag känner Janne sedan tidigare och Jungfrusunds marina är ett trevligt område. Här såg vi en möjlighet att göra något för att utveckla och addera till området. Vi har i många år kikat utåt Ekerö. Nu dök det här upp, säger han.

Trafikverket stäms på rekordsumma av italienskt företag

Nyheter Krävs på drygt 830 miljoner kronor: ”Det största skadeståndskrav vi någonsin fått” Trafikverket beslutade tidigare att bryta ett kontrakt med ett italienskt företag som arbetade med Förbifart Stockholm, som svarar med en stämningsansökan. Nu ska tvisten avgöras i italiensk domstol.torsdag 18/4 9:02

Ny aktör ska ansvara för väghållning i kommunen

Nyheter En ny entreprenör kommer nu att sköta om Mälaröarnas vägar. I höst tar Svevia över ansvaret de kommande åren.torsdag 18/4 6:30

Hon vill se vändpunkt i EU:s klimatpolitik

Nyheter Partiet vändpunkt vill vara just en vändpunkt för klimatpolitiken. Nu siktar Kerstin Annadotter i Kungsberga på EU-parlamentet.torsdag 18/4 1:15