Kvarteret Bottenstocken i Gröndal. Foto: Stockholmshem / Arkitekt Brunnberg & Forshed

Här byggs nya studentlägenheter

Både Gröndal och Enskede kommer att få nya studentlägenheter. Sammanlagt handlar det om 179 bostäder och de första inflyttningarna väntas ske vid årsskiftet 2018/2019.

  • Publicerad 16:51, 11 okt 2017

Genomförandebeslut har fattats av Stockholmshem gällande två byggprojekt i Söderort. Först ut är kvarteret Bottenstocken i Gröndal, placerat längs Gröndalsvägen. Här ska det byggas 75 studentbostäder som beräknas vara klara för inflyttning vid årsskiftet 2018/2019. Projektet omfattar tre byggnader i fyra våningar bestående av enrummare på 26 kvadratmeter samt tvåor på cirka 40 kvadratmeter.

Läs även Här kan Björkhagen få 70 nya hyresrätter

I kvarteret Fjärdingsmannen vid Sockenplan i Enskede handlar det om två hus bestående av sammanlagt 104 studentlägenheter. Där handlar det i huvudsak om enrummare men även enstaka tvårummare. Inflyttningen är planerad till tredje kvartalet 2019.

Vid samma styrelsemöte fattade Stockholmshem även beslut om en nybyggnation i området Bergholmsbacken vid Rusthållarvägen i Bagarmossen. Där handlar det om 180 icke-specificerade lägenheter, varav 12 är så kallade stödlägenheter. Detaljplanen bedöms kunna godkännas av kommunfullmäktige under sista kvartalet 2018.

Totalt planerar Stockholms stad att bygga 140 000 nya bostäder fram till 2040. Stockholmshem ska därför successivt dubblera sin nyproduktionstakt till 2019 till 1 000 byggstartade lägenheter per år.

Läs även: Hundratals billiga hyresrätter planeras i Söderort

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter Karin Ernlund (C) i stor intervju inför valet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43