Lummigt. Markus och Christophe äter så ofta de kan både frukost och middag på balkongen. Foto: Sacharias Källdén

Har de stans mest prunkande balkonger?

Markus och Christophe tror sig ha nåt maxgränsen när det kommer till växter på balkongen. Frågan är om deras två gröna oaser på Kungsholmen är stans härligaste balkonger?

  • Publicerad 17:34, 7 aug 2018

Paret hävdar att de inte är några odlingsnördar. Det handlar snarare om att de vill ha det fint hemma. Att det blev sådana stora mängder växter och blommor på Kungsholmslägenhetens två balkonger är något som, förlåt ordvitsen, växt fram.

– Jag fick nyligen upp ett minne på Facebook där balkongen syntes, och det var en klar skillnad mot nu. Sedan vi flyttade hit för sex år sedan har det nog blivit mer och mer för varje år. Sedan så har ju träden, som är hos mina föräldrar på vintern, växt med åren också, säger Markus som tror att man nu har nåt maxgränsen för hur mycket som får plats.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De prunkande balkongerna väcker en del uppmärksamhet och kommenteras ofta av grannskapet. Och när Christophe och Markus var på semester tidigare i sommar fick två vänner rycka in och vattna enligt ett "rullande schema". Men så värst mycket jobb är det ändå inte, om man får tro paret som till vardags sköter om det hela.

– Det är inte så att det handlar om flera timmar om dagen. Det är en del jobb när man planterar i maj, men då gör man det mesta på en gång. Sen är det vattning, och att plocka lite då och då, säger Markus.

Planeringen för hur respektive balkong ska se ut är något som sker efter deras eget tycke och smak. Det slutar dock oftast med "more is more".

– Vi har ofta en idé om färgernas komposition från början, men det brukar "spåra ur" lite, säger Christophe.

Skicka in bilder på din balkong till oss!

Har du en balkong som kan mäta sig med Christophe och Markus? Eller bara en vacker balkong i största allmänhet?

Skicka in en bild till vk@direktpress.se så har du chansen att få den publicerad i nästa nummer av Vårt Kungsholmen.