Foto: Sophie Stigfur

Har du ett meningsfullt jobb?

En ny undersökning visar att bara tre av tio Södermalmsbor upplever att de har ett meningsfullt jobb.

  • Publicerad 14:51, 1 nov 2017

Reidar Nymoen Foto: Sophie Stigfur

Reidar Nymoen, 66, arbetar med renhållning, Mariatorget:

– Jag hjälper folk genom mitt jobb och känner mig nöjd med det. Men när jag växte upp tänkte man "vi" istället för "jag". Nu ska alla sätta sin personliga prägel på allt, man sliter ut ett splitternytt kök och ersätter med något i ens egen smak. Det missnöjet och strävan spiller nog över även på jobbet, men det är svårt att bli nöjd med allt.

Rasmus Thord. Foto: Sophie Stigfur

Rasmus Thord, 37, frilansande music supervisor samt skivbolagsdirektör, Högalid:

– Det beror på. Jag har kul genom mitt jobb där jag väljer musik till långfilm, vilket har en mening för publiken. Men jag förändrar ju inte världen. Jag tror att många har en världsförbättrande ambition men så slutar det ändå med att man sitter där som typ mäklare, som en del av den kapitalistiska marknaden. Mitt råd för att känna meningsfullhet är alltså att sluta jobba för fienden.

Margareta Daram. Foto: Sophie Stigfur

Margareta Daram, 81, präst, Slussen:

– Jag tycker det är meningsfullt att ha ett jobb överhuvudtaget. Som född och uppvuxen på Söder kan jag säga att det blivit too much hipp-het här för mig. Alla ska vara någon, bli något och synas. Själv har jag aldrig identifierat mig med mitt jobb, eller sökt efter meningen i mitt liv genom jobbet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.