Nybygge. Det vita tältet ska skydda mot regn och blåst när nya tunnelbaneuppgången byggs. Foto: Andreas Jennische

Har du sett det vita tältet vid Slussen?

Ett nytt bygge har dykt upp på Ryssgården. Ett första steg till en ny entré.

  • Publicerad 13:42, 15 jan 2018

För att avlasta trycket på Slussens tunnelbaneuppgång vid Södermalmstorg byggs nu, som StockholmDirekt tidigare skrivit om, en tillfällig uppgång på Ryssgården. Ett stort vitt tält är placerat mitt på torget och ska fungera som skydd för väder och vind medan arbetet pågår.

– Den nya uppgången ska ligga där dagens trappor vid Nacka/Värmdöbussarna är belägna. Vi håller på att göra hål i bjälklagret för att kunna komma ner till perrongerna, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för Projekt Slussen.

Det är inte fastslaget exakt när den nya uppgången står klar, men det finns en tanke om maj eller juni. Hur länge det vita tältet behövs återstår även det att se.

Bussentrén till Slussens t-bana stängs

När tältet väl är borta kommer den 23 meter breda tunnelbaneuppgången finnas kvar fram tills Saltsjöbanan trafikeras.

– Fram tills Saltsjöbanan börjar rulla igen 2025 kommer den nya uppgången att behövas för att fördela det flöde av människor som rör sig kring Slussen, säger Eva Rosman.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.