Här dyker Gubbängsräven upp igen

De nyfikna rävarna stryker fortfarande omkring i Gubbängen och närliggande stadsdelar. Senast en av dem syntes till raskade den över Örbyleden.

  • Publicerad 14:55, 14 sep 2018

StockholmDirekt har tidigare berättat om den rävfamilj som försökte slå sig till ro i områdena runt Gubbängen. Till en början var grannarna välkomnande men när det började ryka både katter och höns i området delades Gubbängen i två läger. En del ville värna områdets katter och röstade för avskjutning, medan andra tyckte att rävarna skulle få vara som de är.

Räv röjer i Söderort – tar höns och katter

Sedan dess har rävarna hållit sig i bakgrunden och inte förrän i lördags syntes en av dem igen. Den här gången på Örbyleden.

– Den här räven som min flickvän råkade få syn på en tidig lördagsmorgon promenerade omkring mitt bland trafiken i Hökarängen/Gubbängen (Örbyleden) i Stockholm. Den såg väldigt fin ut och verkade må bra. Innan den kom över till andra sidan gatan hoppade den över ett relativt högt stängsel, skriver Daniel Andersson i ett mejl till StockholmDirekt.

Räv röjer i Söderort – tar höns och katter

Här är räven i Gubbängen, plåtad i december 2017. Foto: Claes Backman

Brand i Johanneshov

Nyheter Tre skadade efter en lägenhetsbrand Tre skadade efter en lägenhetsbrand i Johanneshov under onsdagseftermiddagen.onsdag 26/6 17:04

Klart: Då byggs avloppstunneln under Mälaren

Nyheter Ska leda Västerorts avloppsvatten till Sickla Processen har tagit sex år. I januari 2020 inleds arbetet inför det stora bygget av en avloppstunnel under Mälaren, från Bromma till Sickla.onsdag 26/6 14:57