Här dyker Gubbängsräven upp igen

De nyfikna rävarna stryker fortfarande omkring i Gubbängen och närliggande stadsdelar. Senast en av dem syntes till raskade den över Örbyleden.

  • Publicerad 14:55, 14 sep 2018

StockholmDirekt har tidigare berättat om den rävfamilj som försökte slå sig till ro i områdena runt Gubbängen. Till en början var grannarna välkomnande men när det började ryka både katter och höns i området delades Gubbängen i två läger. En del ville värna områdets katter och röstade för avskjutning, medan andra tyckte att rävarna skulle få vara som de är.

Räv röjer i Söderort – tar höns och katter

Sedan dess har rävarna hållit sig i bakgrunden och inte förrän i lördags syntes en av dem igen. Den här gången på Örbyleden.

– Den här räven som min flickvän råkade få syn på en tidig lördagsmorgon promenerade omkring mitt bland trafiken i Hökarängen/Gubbängen (Örbyleden) i Stockholm. Den såg väldigt fin ut och verkade må bra. Innan den kom över till andra sidan gatan hoppade den över ett relativt högt stängsel, skriver Daniel Andersson i ett mejl till StockholmDirekt.

Räv röjer i Söderort – tar höns och katter

Här är räven i Gubbängen, plåtad i december 2017. Foto: Claes Backman

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här är veckans mest lästa Stockholmsnyheter

Nyheter ✓Har du missat något i nyhetsflödet? ✓Här är topp tio-listan Nya hyror, ombildningar och strid kring sommargågator. Det är några av veckans mest lästa artiklar på StockholmDirekt.se.lördag 16/2 17:10

Aktiviteter i Söderort med plats för ditt barn

Nyheter GUIDE: Föreningar i Hägersten, Älvsjö, Midsommarkransen och Västertorp utan kö ✓Lista även för övriga Söderort Har dina barn inte köat i år till de populäraste klubbarna? Missade du släppet av nya platser vid terminsstarten? Här är föreningarna i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö som har plats för ditt barn...lördag 16/2 8:40