Här dyker Gubbängsräven upp igen

De nyfikna rävarna stryker fortfarande omkring i Gubbängen och närliggande stadsdelar. Senast en av dem syntes till raskade den över Örbyleden.

  • Publicerad 14:55, 14 sep 2018

StockholmDirekt har tidigare berättat om den rävfamilj som försökte slå sig till ro i områdena runt Gubbängen. Till en början var grannarna välkomnande men när det började ryka både katter och höns i området delades Gubbängen i två läger. En del ville värna områdets katter och röstade för avskjutning, medan andra tyckte att rävarna skulle få vara som de är.

Räv röjer i Söderort – tar höns och katter

Sedan dess har rävarna hållit sig i bakgrunden och inte förrän i lördags syntes en av dem igen. Den här gången på Örbyleden.

– Den här räven som min flickvän råkade få syn på en tidig lördagsmorgon promenerade omkring mitt bland trafiken i Hökarängen/Gubbängen (Örbyleden) i Stockholm. Den såg väldigt fin ut och verkade må bra. Innan den kom över till andra sidan gatan hoppade den över ett relativt högt stängsel, skriver Daniel Andersson i ett mejl till StockholmDirekt.

Räv röjer i Söderort – tar höns och katter

Här är räven i Gubbängen, plåtad i december 2017. Foto: Claes Backman

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politikerna helt tysta efter valet i Stockholm

Nyheter Locket på från alla partier Det är fortsatt dödläge i politiken i Stockholm efter valet. Politikerna lägger locket på.fredag 21/9 15:57