Här dyker Gubbängsräven upp igen

De nyfikna rävarna stryker fortfarande omkring i Gubbängen och närliggande stadsdelar. Senast en av dem syntes till raskade den över Örbyleden.

  • Publicerad 14:55, 14 sep 2018

StockholmDirekt har tidigare berättat om den rävfamilj som försökte slå sig till ro i områdena runt Gubbängen. Till en början var grannarna välkomnande men när det började ryka både katter och höns i området delades Gubbängen i två läger. En del ville värna områdets katter och röstade för avskjutning, medan andra tyckte att rävarna skulle få vara som de är.

Räv röjer i Söderort – tar höns och katter

Sedan dess har rävarna hållit sig i bakgrunden och inte förrän i lördags syntes en av dem igen. Den här gången på Örbyleden.

– Den här räven som min flickvän råkade få syn på en tidig lördagsmorgon promenerade omkring mitt bland trafiken i Hökarängen/Gubbängen (Örbyleden) i Stockholm. Den såg väldigt fin ut och verkade må bra. Innan den kom över till andra sidan gatan hoppade den över ett relativt högt stängsel, skriver Daniel Andersson i ett mejl till StockholmDirekt.

Räv röjer i Söderort – tar höns och katter

Här är räven i Gubbängen, plåtad i december 2017. Foto: Claes Backman

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

P-böterna ska höjas för bilister i Stockholm

Nyheter ✓Ska öka intäkterna till staden ✓S kritiskt P-böterna ska höjas igen – redan nästa år. Det grönblå styret hoppas dra in 85 miljoner extra till stadskassan.onsdag 21/11 11:58

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00