För alla. I Kista kyrka har Spånga-Kista församling öppet julfirande på julafton den 24 december för alla som vill. Foto: I99pema

Här får alla vara med och fira jul

Mat, allsång, dans kring granen och besök av tomten. På julafton står dörrarna till Kista kyrka öppna för alla som vill fira jul.

  • Publicerad 15:00, 20 dec 2019

Öppet julfirande har varit en tradition i Spånga-Kista församling länge, berättar Lena Mårtensson Tingstam, kommunikatör.

– Vi gör det varje år. Det brukar komma runt 50 personer, det är barnfamiljer, äldre, väldigt blandat, säger hon.

Firandet riktar sig till alla.

– Det pratas mycket om att "fira med tjocka släkten". All reklam visar också den bilden av julfirande, med massor av folk som smalas. Men det är inte alla som har det så. Hit kan man komma och vara en del av gemenskapen. Det är god mat och det sjungs julsånger och psalmer, säger Lena Mårtensson Tingstam.

Pyssel för barnen

Julfesten börjar klockan 12, den som vill kan komma en timme innan och lyssna på läsning ur evangeliet vid kyrkans krubba.

– Man gör precis som man vill. Alla är välkomna, oavsett om man tillhör kyrkan eller inte, säger Lena Mårtensson Tingstam.

Efter julbordet blir det dans kring granen och tomten kommer med godispåsar till alla barn. Nytt för i år är att det också blir pyssel för barnen.

– Det är alltid bra stämning, en bra julafton! säger Lena Mårtensson Tingstam.

Öppet julfirande

Vad? Julmat, dans, sång och besök av tomten. Firandet är alkoholfritt.

När? Julafton, 24 december klockan 12 - ca 14.30. Klockan 11 är det samling vid kyrkans julkrubba för den som vill.

Var? Kista kyrka, vid Kista torg.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt