Utehäng. Den tredje maj är det invigning av Sjöpaviljongens uteservering. Till höger är det tänkt att den nya utebaren ska stå. Foto: Ella Söderberg

Här får Alviks strand en ny utebar

Det råder just nu tillströmning till Brommas uteserveringar. Den tredje maj blir det invigning av Alvikskrogen Sjöpaviljongens nya uteservering. Det med fler sittplatser och en utebar.

  • Publicerad 16:49, 25 apr 2019

I år bygger Sjöpaviljongen, som ligger vid vattnet i Alvik, ut sin uteservering.

– I år har vi kommit fram till att vi behöver en utebar. Det är ett försök till att möta upp önskemålet från våra gäster om fler matplatser och bättre service, säger Camilla Ferm som är hovmästare

Nu är man i full gång med att montera upp baren, och tanken är att gästerna även ska kunna beställa mat över disken.

– Tidigare har matgästerna varit på hälften av serveringen, men nu kommer man kunna äta på hela uteserveringen, säger Camilla Ferm.

LÄS ÄVEN: GUIDE: Här hittar du Brommas uteserveringar

Rökare hänvisas till rökrutan

Uteserveringen, som öppnar den första maj, kommer vara lika stor som tidigare år, men platserna kommer utvidgas med 20 till 30 stycken vid den nya bardelen.

– Vi kommer satsa mer på event i år, som livemusik och happenings. Den tredje maj inviger vi den nya baren. Vi kommer ha en trubadur och presentera sommarens nya drinkar, berättar Camilla Ferm.

Hur ser ni på rökförbudet som träder i kraft i sommar?

– För mig är det sunt förnuft att inte röka när folk äter, och från den första juli kommer vi hänvisa gästerna till rökrutan fem meter från entrén. Vi kommer även att öppna upp sidodörren på restaurangen, då blir det lättare för bargästerna då de inte behöver gå genom hela restaurangen, och de kommer direkt ut till rökrutan.