Om tre år väntas förskolan Flyttfågeln stå klar i Aspudden. Bakgrunden är att det mellan 2017 och 2022 även ska byggas 780 lägenheter i Aspudden, och att barnantalet fram till år 2022 beräknas öka från dagens 650 till 740. Foto: Max Arkitekter

Här får Aspudden ny förskola

Efter år av paviljonglösningar. Nu ska en ny permanent förskola byggas i Aspudden. Om tre år kan 144 barn flytta in där.

  • Publicerad 13:11, 29 nov 2017

Sammanlagt tre förskolepaviljonger med tillfälliga bygglov har använts vid Stenkilsgatan i Aspudden. I dagsläget är det bara en av tre paviljonger, den norr om idrottsplanen, som används.

Paviljongerna sattes upp för att täcka upp de behov av förskoleplatser som stadsdelen inte kunde täcka med de befintliga förskolorna. Men nu har barackerna tagits bort i etapper.

– De har tagits bort för att göra plats åt de blivande, permanenta lokalerna, och barnen har flyttats till andra förskolor, säger Anders Gredenborg, lokalstrateg på Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning och handläggare i ärendet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu är tanken att helt ersätta de tillfälliga lokalerna och bygga en permanent förskola, Flyttfågeln, också den vid Stenkilsgatan.

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd har godkänt ett förslag för en förskola med en kapacitet för åtta barngrupper – totalt 144 platser. Den nya förskolan väntas vara klar för inflyttning i januari 2021.

– Men den sista paviljongen behöver inte evakueras förrän den nya förskolan öppnas i januari 2021. Paviljongen ligger på andra sidan gatan och påverkas inte av bygget, säger Anders Gredenborg.

Innan spaden kan sättas i marken måste kommunstyrelsens ekonomiutskott godkänna förslaget. Den nya förskolan ska byggas och ägas av Sisab AB, som äger och förvaltar majoriteten av Stockholms förskolor och skolor.

Här. Paviljongerna ska ersättas med en permanent förskola. Foto: Hitta.se, © Lantmäteriet/Metria

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43