RACKETSPORT. En tre våning hög idrottsanläggning planeras i Eriksberg. Här ska det få plats med åtta padelbanor. Foto: Titania

Här får Botkyrka en ny padelhall

Åtta padelbanor och ett 20-tal verksamhetslokaler planeras i den nya anläggningen som ska byggas i norra Botkyrka.

  • Publicerad 09:59, 21 apr 2020

Det är Titania, företaget som under de senaste åren har byggt flera hundra bostadsrätter på Albyberget, som ska bygga en ny padelanläggning i industriområdet i Eriksberg. Den nya hallen kommer ligga några minuter från höghusen på Tingstorget.

"Hälsa och välbefinnande är viktigt för oss på Titania. Vi vill skapa plats för träning och hälsofrämjande aktiviteter i området, vilket vi tror kommer att uppskattas", skriver Titania i ett pressmeddelande.

Den nya hallen ska rymma åtta banor och ha en fri takhöjd på 9 meter. Men vilket företag som kommer att sköta padelverksamheten är ännu oklart. Det är något som diskuteras just nu.

Flera butiker

Utöver banor för padel kommer anläggningen att kunna erbjuda gym, butik, konferenslokaler och rum för rehabilitering.

Byggnaden, som kommer att byggas i tre våningar, kommer även att ha mindre verksamhetslokaler i bottenplan. I nuläget planeras det för ett tjugotal.

Padel kan sägas vara en blandning mellan squash och tennis och har under de senaste åren varit en sport på stark framväxt. Sedan tidigare finns det en padelhall i Tumba, genom Tumba tennis- och padelhall som ligger i samma byggnad som Coop. Det ligger även en padelhall i Salem och en i Flemingsberg.

Redan i maj hoppas man kunna påbörja bygget av den nya anläggningen. Om allt rullar på som det ska siktar man på att kunna inviga hallen i början på nästa år.