Tid för lek. Snart öppnar Tranebergs nya hundrastgård. Foto: Mikael Andersson

Här får Bromma en ny hundrastgård

Nu får de fyrbenta Brommaborna ytterligare en plats att springa av sig, för snart öppnar en ny hundrastgård, denna gång i Traneberg.

  • Publicerad 15:00, 27 sep 2019

Enligt Jordbruksverket fanns det 38 114 hundar registrerade i Stockholm 2018. Att då och då låta vovven springa fritt och leka med andra hundar är därför efterfrågat, och även så i Bromma.

Förra året anlades två hundrastgårdar, en i Blackeberg och en i Johannesfred. Nu är det Tranebergs tur.

– Vi har sett att det finns behov i Traneberg och andra flerfamiljsområden, så vi försöker beta av en hundrastgård ungefär en gång om året. Traneberg har varit på agendan och vi har haft kontakt med ett flertal intresserade under en längre tid, så det är kul att kunna leverera det, säger Åsa Otteklint, parkingenjör i Bromma.

"Vilken dag som helst nu"

Arbetet med hundrastgården, som är belägen på Bengt Tranas väg, startade efter sommaren, och enligt Åsa Otteklint rör det sig bara om dagar innan den kan öppna.

– Jag var där förra veckan, och då saknades det fortfarande grind. Jag vet inte exakt när den kan öppna, men det kan bli vilken dag som helst nu.

Var nästa hundrastgård hamnar i Bromma är ännu inte bestämt, men det lär bli på en plats där många fyrbenta rör sig.

– Det är inte beslutat exakt var nästa hundgård kommer att ligga, men det är främst i flerfamiljshusområden som vi ser behovet av att anlägga nya hundrastgårdar, säger Åsa Otteklint.

Vanligaste hundraserna i Stockholms stad 2018

Labrador retriever

Jack Russel terrier

Chihuahua (korthårig)

Yorkshireterrier

Golden retriever

Fransk bulldog

Schäfer

Chihuahua (långhårig)

Dvärgpudel

Staffordshire bullterrier

Källa: Jordbruksverket

Visa merVisa mindre