Upplevelse. I Pripps gamla brygger kan du snart välja om du ska ta en flygtur, spela lite vr eller testa på skjutbana. Foto: Mikael Andersson/VREX

Här får Bromma ett gigantiskt äventyrscenter

Först en vindtunnel. Snart en inomhusskjutbana och Sveriges första spelcentrum för en ovanlig typ av virtual reality. Ulvsunda är på väg att bli ett riktigt kluster för äventyrsaktiviteter.

  • Publicerad 16:24, 1 mar 2018

Micha Velasco är grundaren bakom det nya VR-centret. Foto: Mikael Kihlman

I en silo i Pripps gamla bryggerier i Ulvsunda kan man sedan ett par år tillbaka ta sig en tur i Stockholms enda vindtunnel. Men det är snart inte den enda upplevelsen besökare ska kunna få här. Micha Velasco, en av grundarna till Bodyflight som driver vindtunneln, tycker att det här med upplevelser är en kul grej att satsa på.

Så i slutet av mars kommer Sveriges första spelcentrum för virtual reality med så kallad full body tracking att öppna i dörren bredvid. På två spelplaner à 150 kvadratmeter vardera kommer besökare kunna spela både skjutspel och äventyrsspel tillsammans.

– Det finns flera VR-center men att ha full body tracking är väldigt ovanligt. Här ser du din egen kropp i spelet och kan följa kroppens rörelser. Man kan se varandra i realtid, du kan vinka och high fivea och interagera med varandra i spelet, säger Micha Velasco, som nu även är grundare till det nya centret Vrex.

Skjutbana

Parallellt med VR-planerna jobbas det även på att bygga en skjutbana i lokalerna.

– Vi träffade en duktig landslagsskytt som blev eld och lågor när han såg en korridor nere i källaren och sa ”här kan man bygga en skjutbana”. Det blir dels för sportskytte, de som tränar och tävlar och så för event om man vill komma dit med jobbet och kompisar, säger Micha Velasco.

När allt står klart kommer Ulvsunda helt enkelt att bli ett riktigt kluster för upplevelser. Och det kanske är rätt i tiden, Pripps gamla bryggerier ingår nämligen i planerna för det som ska komma att bli den nya stadsdelen Bällsta hamn. Visionen är att Ulvsunda industriområde ska förvandlas totalt och ge plats för cirka 1200 bostäder, grundskola och förskolor och där Pripps bryggerier är utpekat som ett framtida centrum för kultur och idrott.

Här planeras en ny stadsdel i Bromma

– Vi hoppas ju på en strandpromenad och att man ska knyta ihop Alvik och Traneberg med Sumpan och Solna. Vattenlinjen används ju inte här, så vi hoppas att det ska liva upp området. Vi bidrar med aktiviteterna och så får staden ta hand om det runtomkring, säger Micha Velasco.

När skjutbanan och VR-centret står klart kommer de, tillsammans med vindtunneln, att utgöra drygt 4500 kvadratmeter upplevelse i Ulvsunda.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu kan du låna böcker – medan du hämtar barnen

Här är Hässelbys första förskolebibliotek Låna böcker samtidigt som du hämtar på förskolan? Ja, nu går det på förskolan Vårbrodden i Hässelby där stadsdelens första förskolebibliotek öppnade i torsdags.måndag 18/6 12:11

Ny ungdomsfestival intar Spånga IP

✓Cricket ✓Öppen rap-scen ✓Parkour Parkour, cricket och dans är några av aktiviteterna det bjuds på när den ny ungdomsfestivalen Järva idrotts- och kulturfestival intar Spånga IP.måndag 18/6 11:50