Miljötänk. I stället för att kasta gamla prylar kan man nu skänka dem till Lions loppis. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Här får Danderydsloppis nya lokaler

Det har varit svårt för Lions i Danderyd att hitta en lokal för sin loppis. Men nu finns en tillfällig lokal för den som är sugen på att handla begagnat – eller skänka prylar för välgörenhets skull.

  • Publicerad 15:46, 11 nov 2019

Lions loppis i Danderyd har länge varit på jakt efter nya lokaler, utan lycka. Nu kommer dock snart vändningen för föreningen i en tillfällig lokal.

– Vi har jagat lokal men det har varit svårt, vi kan inte betala kommersiella hyror för då går alla pengar till hyra, säger Göran Brännström, sekreterare i Lions i Danderyd.

I den lokal som nu är aktuell har företaget Täbykopia tidigare legat, och nu låter fastighetsägaren Kungsleden Lions hålla till där tills nästa hyresgäst flyttar in vid årsskiftet.

Loppisen tar emot prylar för försäljning, dock inte kläder eller möbler. Den som lämnar in saker skänker dem till välgörenhet, och Lions säljer.

– Vi stödjer bland annat Natasja Andersson som tagit emot barn från Tjernobyl. Vi har också hjälpt en nyanländ med tandvård och en annan med ett körkort som gjorde att han kunde ta körkort och få ett jobb, berättar Göran Brännström.

Skänker pengarna

Dessutom ger Lions pengar till bland annat SOS Barnbyar.

– Vi har också ett antal ögonkliniker runt om i världen, där man för en ganska billig peng opererar gråstarr. Det är en enkel operation som gör att människor i tredje världen kan läsa och se, säger Göran Brännström.

Loppisen kommer att hålla öppet tisdagar, torsdagar och lördagar, från och med 16 november till och med 21 december på Svärdvägen 3.

Stockholm Direkt