95 MILLE. En ny terminal för Djurgårdsfärjan föreslås byggas vid Skeppsbrokajen. Kostnaden beräknas landa på 95 miljoner kronor. Foto: Stockholm Stad/Mostphotos

Här får Djurgårdsfärjan helt ny terminal

I samband med att Slussen byggs om vill SL bygga en ny färjeterminal för Djurgårdsfärjan och pendelbåtstrafik.

  • Publicerad 06:57, 20 nov 2017

I samband med att Slussen görs om totalt vill SL bygga en ny färjeterminal för Djurgårdsfärjan och pendelbåtstrafiken. Målet är att byggnaden ska placeras vid Skeppsbrokajen, fast närmare Slussen än dagens temporära terminal.

– Det här tror vi kan bli ett viktigt färjeläge för pendelbåtstrafiken. Att ha en bra terminal i närheten av Slussen är värdefullt, säger Gustav Hemming, säger Gustav Hemming (C), sjötrafiklandstingsråd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Idag hyr SL in sig i Stockholms hamnars terminalbyggnad. För att få större frihet och handlingsutrymme är tanken att man ska äga terminalbyggnaden själv, och arrendera marken.

– Det här är viktigt. Särskilt med tanke på vår ambition att bygga ut pendelbåtstrafiken i Stockholm, säger Gustav Hemming.

Beslut om att inleda utredningsarbetet tas på Trafiknämnden i landstinget 21 november. Mer exakta detaljer och byggnaden, skisser och tidplan ska presenteras hösten 2018.

Enligt beräkningar kostar det runt 95 miljoner kronor att bygga terminalen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android