Hundbad. I Ängsjö finns det en särskild del där hundar får bada, och i Bruket får vovven också följa med. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Här får du bada med hunden i Järfälla

Sommar och värme får många att bege sig till stranden för ett svalkande dopp. Men det är inte bara vi tvåbenta som vill hoppa i plurret. Här är baden i Järfälla där vovven får – och inte får – följa med.

  • Publicerad 16:48, 27 jun 2019

Baddags. På vissa badplatser är det hundförbud som gäller. Arkivbild. Foto: Mikael Andersson

Den bästa platsen att bege sig till med en badsugen hund i Järfälla är Ängsjö friluftsbad, där det finns en särskild del för hundar bredvid stranden. Även i Bruket går det bra att bada vovven, då med hänsyn till människorna på plats.

– Man får använda sunt förnuft, är det fullt med barn kan man inte släppa loss en hund vid badet. Men går man dit en kväll och det är lugnt så gör det inget om man badar hunden, säger Tommy Brissman, driftchef för friluftsanläggningar i Järfälla.

Hundförbud vid tre badplatser

Vid Bonäsbadet, Kallhällsbadet och Görvälnbadet är det dock hundförbud som gäller. Bara genompassage är tillåtet.

– Det finns gångvägar förbi de här badplatserna och går man förbi med hunden där är det inga problem, men de får inte vara på badplatsen, säger Tommy Brissman.

Enligt kommunens lokala ordningsföreskrifter ska hundar alltid vara kopplade på offentliga platser, som på exempelvis bad- och idrottsplatser.

– Det är koppel som gäller, och man ska hela tiden ha uppsikt över sin hund och tänka på att det finns de som tycker att det är lite jobbigt med hundar.

Hundvändliga bad i Järfälla

Här får du ta med vovven till stranden:

✓ Ängsjö friluftsbad – här finns ett separat hundbad en bit från den vanliga stranden

✓ Brukets friluftsbad

...och här är det hundförbud (genompassage är tillåtet):

✓ Kallhällsbadet

✓ Bonäsbadet

✓ Görvälnbadet

Beredd att ta dig lite längre bort? I Upplands-Bro kommun är det tillåtet att bada med vovven vid Hällkana och Lillsjöbadet. Här kan du läsa mer om hur det ser ut i Sollentuna för badpeppade vovvar.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt