Amerikanskt. Daniel och Heath har tagit den äkta amerikanska snabbmatskulturen till Norra Djurgårdsstaden. Foto: Johann Bernövall

Här får du snabbmaten – som i USA

Daniel och Heath driver sedan ett par månader en amerikansk snabbmatsrestaurang i Norra Djurgårdsstaden. Nu vill de bli barnfamiljernas favorit.

  • Publicerad 17:01, 31 maj 2018

Förutom schyssta hamburgare med bra råvaror och pizzor som ska smaka som i USA så kan nyöppnade Rockin' Grill på Lövängsgatan 14 stoltsera med ett bollhav. En del i att locka Norra Djurgårdsstadens barnfamiljer utöver snabb men vällagad mat.

– Det är fine dining fast food som passar folk som bor här. Det går snabbt men är gjort med bra råvaror, ingen blandfärs. Vi steker hamburgarna på häll och använder smashteknik. Kocken Heath är från USA och har jobbat i kök hela sitt liv. Så det är äkta vara, ingen Sibyllaburgare med tråkig dressing, säger Daniel som driver restaurangen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vägg i vägg ligger Texas Longhorn men det rör sig inte om någon konkurrens. Tvärtom, restaurangerna har projekterats, byggts och samordnats av samma företag.

– Vi lånar saker av varandra som grannar gör. Vill man ha en köttbit går man dit och vill man ha en schysst hamburgare kommer man hit, säger Daniel som tidigare drivit en restaurang på Hornbergs strand där hans intresse för hamburgare väcktes.

Nytt på menyn, sedan en dryg vecka, är pizzorna. Något som varit efterfrågat.

– Det dröjde lite eftersom vi testat oss fram för att få fram den rätta känslan och smaken på pizzan. Det ska smaka som på de ställen vi testat i USA, och det gör det nu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya hemliga planen för Liljeholmsstranden

Nyheter StockholmDirekt avslöjar: Hotell, kontor och idrottshall precis vid vattnet Området med kontor precis nedanför Liljeholmsbron ska växa rejält. Det är åtminstone vad två fastighetsägare i området vill.torsdag 18/10 16:48

Grannfest i Vasastan skapar nya möten

Nyheter Minglet för samman nyanlända och etablerade svenskar Grannfester där nyanlända och etablerade Vasastadsbor möts bland musik och mat. Det är genomgångsboendet Vasens nya taktik för att skapa mingelmöten som förhoppningsvis leder till djupare vänskap.torsdag 18/10 16:27