Här får förbifartens arbetare bo

Ett år dröjde bygget av lägenhetshotellet på Bryggavägen. Men nu närmar sig byggstarten. En av målgrupperna blir långväga förbifartsarbetare.

  • Publicerad 10:25, 22 okt 2018

Initialt kommer de att fokusera på de som bygger Förbifart Stockholm

Förra hösten presenterades Lifetime Ekerö som ett nytt bostadskoncept på Bryggavägen. Tanken var lägenhetshotell och bostadsrätter för korttidsboende där ägaren max fick bo elva månader om året, men inte folkbokföra sig.

Planen var att allt skulle stå klart i år. Bygget har dröjt, men nu är det snart dags.

– Dels är det den allmänna konjunkturen och det har varit svårt att få finansiering av ett så stort bygge. Nu har vi äntligen löst det och vi har börjat med markarbeten och kommer att bygga under december, januari och februari. Sedan kommer det att stå färdigt någon gång i mars troligtvis, säger byggherren Fredrik Löwenhielm.

Efterfrågan på de privatägda lägenheterna var dock svalt, så i stället blir det ett renodlat företagshotell.

– Initialt kommer de att fokusera på de som bygger Förbifart Stockholm, säger han.

Han känner att boendekonceptet är efterfrågat.

– Ett vanligt hotell hade kanske inte platsat eller behövts just där. Men just det här att kunna erbjuda något för längre vistelser, en till fyra månader för folk som är och jobbar i Ekerö känns superkul, säger Fredrik Löwenhielm.

Företagshotellet kommer att drivas av företaget Easyflat.

– De är ansvariga för att fylla det och se till att allting funkar, säger Fredrik Löwenhielm.

Börjar med pålning

Eftersom marken är lerig väntar till att börja med pålning på byggplatsen som ligger på Bryggavägen i kurvan mellan Alverbäcks blommor och Wiklunds snickeri.

Totalt rör det sig om 60 lägenheter i två huskroppar.

– De byggs i en svensk husfabrik utanför Vara. Där byggs allting och sedan sätts allt upp på plats efterhand som det är klart. Att sätta det på plats går väldigt fort, man behöver bara montera ihop det och koppla in avlopp och el, säger han.

Lifetime Ekerö

Av de 60 lägenheterna som byggs finns två olika storlekar. Den mindre är på 30 och de större är på 45 kvadratmeter.

Hotellet har 30 lägenheter i vardera huskropp.

Rummen ska påminna om vanliga lägenheter och det ska vara ett fullvärdigt kök samt finnas möjlighet att tvätta kläder i huset.

Källa: Lifetime group

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

KRÖNIKA. Morfar fick leva sin dröm genom mig

Krönika Ett tjugotal mil härifrån fanns tills nyligen en hängiven läsare av den här tidningen. En före detta verkstadsarbetare, fritidspolitiker och tecknare som de senaste åren också var mycket intresserad...fredag 16/11 15:57

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter