Andligt. Kanske mår hunden bra av att följa med till kyrkan? Andakten hålls dock i det gamla stallet och inte i kyrkan. Foto: Most Photos

Här får fyrbenta sin egen andakt i Danderyd

På söndag är det dags för Danderyds församlings husdjursandakt. Ta med vovven och bli en del av djurens långa tradition i Bibeln – tänk Noaks ark och skapelseberättelsen.

  • Publicerad 16:06, 10 dec 2018

– Vi började med andakterna runt 2008. Åsa Mellqvist, tidigare kollega och hundälskare,
hade fått idén av en kompis i Åbo där Svenska församlingen hade ett hundläger, berättar Christina Högberg, kommunikatör i Svenska kyrkan.

Det brukar komma ett 20-tal hussar och mattar och minst lika många djur.

– Man kommer oavsett väder. Hundägare skyr inga snöstormar, säger Christina Högberg.

Varför behövs en andakt för djur?

– Husdjursandakterna är ett sätt att välkomna fler och de som annars kanske inte skulle gå till kyrkan, men som gärna går på andakt utomhus med sin bästa vän, säger Christina Högberg.

Enkel andakt

Hon framhåller att djur finns med på många ställen i bibeln.

– Tänk på Noaks ark som samlar alla arter, Jesus som ofta använder djuren i sina liknelser och och att djuren ingår i skapelsen. Djuren är ju också, på olika sätt, viktiga för oss i våra liv.

Andakterna pågår i 10 til 15 minuter.

– De är väldigt enkla med sång, musik och en berättelse eller textläsning från bibeln. Nu till jul blir det julevangeliet. Efteråt blir det fika och tid att prata och umgås.

Andakten äger rum vid Sätraängskyrkan, Sjöbergsvägen 32, söndag den 16 december klockan 16.00.

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt