Lekdags. Den nya öppna förskolan och parkleken öppnar i Vita villan i Smedshagen. Foto: Mikael Andersson/Mostphotos

Här får Hässelby en ny öppen förskola

Vita villan i Smedshagen blir ett nytt ställe för föräldralediga med bebisar och en parklek för äldre barn. Innan jul vill stadsdelen slå upp portarna.

  • Publicerad 11:44, 3 nov 2017

Idag finns det två öppna förskolor i Hässelby-Vällingby dit föräldrar är välkomna med sina barn. Den ena är Stråket i Hässelby strand och den andra ligger på Grimstagatan.

Men innan jul hoppas stadsdelen kunna slå upp portarna till en tredje och helt ny öppen förskola i Vita villan i Smedshagen. Det kommer också bli parklek för äldre barn.

– Vi har precis anställt en förskollärare så detaljerna är inte klara. Vi håller på att beställa material för barnen måste ju ha något att leka med, säger Marianne Christansson, enhetschef för parklek och öppen förskola i Hässelby-Vällingby.

Det ska köpas leksaker, fixas dockvrå, stafflin så att barnen kan måla och mattor för sångstunder.

Öppettiderna inte klara

Det är inte klart vilka dagar och tider som den öppna förskolan och parkleken ska vara öppna. Det är heller inte bestämt om det blir bara på vardagar eller även på helger.

Parkleken riktar till äldre barn och den öppna förskolan är till för föräldrar med barn mellan 0-5 år.

– Men vi har som mål att de äldre barnen ska bli inskrivna i den ordinarie förskoleverksamheten så jag tänker att det främst kommer vara föräldralediga som kommer dit med sina bebisar, säger Marianne Christiansson.

Efter att medborgarkontoret flyttade till biblioteket i Åkermyntan centrum står lokalen tom dagtid. Enligt Marianne Christiansson passar också Vita villan bra eftersom det för några år sedan var öppen förskola där.

– Då hade vi inte så många besökare. Men vi tror att vi har en bättre chans nu när vi kommer ha öppet flera dagar i veckan, säger Marianne Christiansson.

Hur blir det för dem som har verksamhet där idag kvällstid?

– De kommer att vara kvar och kan få ett låst skåp till sina saker. Om de vill och det passar deras verksamhet kan de också få använda vårt material.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt strul på drabbade busslinjen

Nyheter Nu ändras rutten igen – här är de indragna hållplatserna Tidigare var det vägarbeten på Kungsgatan som ställde till det för stombusslinje 1. Nu gör arbeten på Tegeluddsvägen att både linje 1 och 91 får omlagda körvägar.måndag 25/6 17:05

Kaos i t-banan – då kör SL tomma bussar

Nyheter Passagerare nekas att kliva på SL har satt in förstärkningsbussar för att kompensera för strulet längs t-banans gröna linje. Men resenärerna är bara tillåtna att åka i ena riktningen. Istället för att släppa på folk väljer SL att...måndag 25/6 17:00