Tillskott. I januari öppnar Huddinges nya standup-klubb Elin med vänner. Komikern Elin Viljestrand hoppas kunna bidra till mer skratt i Huddinge och skapa en mysig samlingsplats i centrum. Foto: Josefine Thureson Kämpe/Nadja Sjöström

Här får Huddinge ny standup-klubb

Snart är det premiär för en helt ny standup-klubb i Huddinge. Den heter "Elin med vänner" och kommer hålla hus inne på Folkes i centrum.

  • Publicerad 09:30, 9 jan 2020

Det började i Stuvsta förra året när den välbesökta standup-klubben StuSta öppnade. Nu fortsätter standup-febern sprida sig över Huddinge – och den här gången är det Huddinge centrums och Folkes tur.

"Elin med vänner" – en helt ny standup-klubb med tillhörande pub – har premiär onsdagen den 29 januari klockan 20 inne i lunchrestaurangen på Folkes. Därefter är tanken att den ska anordnas där varannan onsdagskväll.

"Ett mysigt ställe att hänga på"

– Jag tycker det behövs i Huddinge. Det finns för lite standup här idag. Klubben innebär förhoppningsvis att folk blir mer glada och att det finns ett mysigt ställe att hänga på i centrum. Det finns inget bättre än att skratta, säger Huddingebon och initiativtagaren Elin Viljestrand.

Elin har själv varit verksam som komiker i tre år. Hon berättar att hon många gånger gått förbi Folkes och tänkt att man borde öppna en klubb där. Tillslut bestämde hon sig för att ringa och bestämma ett möte med de som driver Folkes – som var positiva till Elins idé.

– Istället för att åka in till stan kommer man nu kunna gå till den lokala standup-klubben. Min förhoppning är att publiken ska känna att kvalitén på komikerna är bra och att de har roligt, säger Elin.

Vill ändra komikerkulturen

Sedan Elin kom in i komikerbranschen har hon reagerat på hur dåligt betalt komikerna får. Hennes förhoppning är att kunna ändra lite på den kulturen.

– Vi komiker får jobba väldigt mycket gratis. Jag vill skapa ett seriöst ställe där komikerna får betalt, så att de själva får valuta för det de gör, så att de får känna att det är deras jobb, säger Elin.

På premiären är komikerna Malin Appeltoft, Elin Almen, Linda Therez Gerstenmayer och Jens Falk inbjudna. Eventet pågår mellan klockan 20–22. För att komma in på klubben behöver man vara minst 18 år och ha en biljett som finns att köpa på sajten Billetto.

Det här är Elin Viljestrand

nBor: I Vistaberg.

Ålder: 37 år.

Gör: Låtskrivare, sångerska och komiker.

Aktuell med: Sätter upp sin första egna show på Intiman i höst – "Liten och unik men inte rik än".

Visa merVisa mindre