Voff. Nu kommer det ännu en hundrastgård till Täby, nya lekplatsen kommer att byggas i Ella gård i höst. Bilden är en genrebild och föreställer inte hur hundlekplatsen kommer att se ut i verkligheten. Foto: Mostphotos

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.

  • Publicerad 16:41, 17 maj 2019

Det finns redan tre platser där människan bästa vän kan busa i kommunen och ett hundbad. Men till hösten kan även Täbyborna ta med sin hundar till Ella gård.

– Man har sett att det finns ett behov att ha en lekplats, säger Anna Ekström utvecklingsledare på Täby kommun.

Hundlekplatsen kommer att ligga i Enhagsparken norr om Enhagsvägen med ett kort avstånd från Roslagsbanan. Det kommer även att finnas parkering i anslutning till platsen.

– Storleken på den här kommer att vara minst 2000 kvadratmeter, säger Anna Ekström.

Många bor i området

I Enhagsparken finns idag tillgång till utegym och en lekplats för barnen.

– Orsaken till att man bygger där är att det är bra kommunikationer och sen tillför man en funktion i parken, säger hon.

Det är kommunen som står för drift och underhåll och Täby Hundsällskap ansvarar för tillsynsansvar.  Anna Ekström tror att många kommer att vilja hänga där med sin hundar.

– Det är många som bor där i området, säger hon. 

Alla hundplatser i kommunen:

Norra Byängsparkens hundlekplats - ligger nära Ensta krog.

Hundlekplatsen i Näsbypark - ligger i Centralparken i Näsbypark, norr om Norskogsbadet i närheten av E18, mellan Nytorps industriområde och Gökvägen.

Hundlekplats i Täby kyrkby - ligger söder om Ryavägen bakom Skolhagenskolan.

Hundbadet vid Rönningesjön - ligger vid Hästängen i Gribbylund och är ett inhägnat hundbad med ett picknickbord intill badet.

Omtyckt krog i Vallentuna tvingas lägga ner

Nyheter Dixie twins kan behöva flytta vid årsskiftet Centrumkrogen Dixie twins i Vallentuna kommer tvingas stänga i slutet av året. Detta eftersom deras kontrakt går ut och fastighetsägaren vill bygga om stället till kontor.fredag 23/8 15:36

Misstänkta för Stocksundsmordet släpps på fri fot

Nyheter Man i 50-årsåldern sköts utanför matbutik De tre personer som suttit anhållna, misstänka för mordet på en man i 50-årsåldern i Stocksund, släpps nu på fri fot.fredag 23/8 12:10
Stockholm Direkt