Nyskyltat. I och med en ombyggnation av tre övergångsställen på Ynglingavägen i Jakobsberg kom Järfällas första Fru Gårman-skyltar på plats tidigare i höst. Foto: Louise Bornhall

Här får Jakobsberg sin första Fru Gårman

Nu har Herr Gårman blivit Fru Gårman vid tre övergångsställen i Jakobsberg. Något som får både ris och ros av Järfällaborna – men skyltarna är här för att stanna.

  • Publicerad 11:35, 21 nov 2018

Under tisdagen la kommunen upp en bild på sin Facebook-sida föreställande de nya skyltarna vid tre övergångsställen i korsningen vid Yngligavägen/Slöjdvägen i Jakobsberg.

Där är det nämligen numera Fru – och inte Herr – Gårman som spatserar över vägen.

Och skyltarna har väckt ett stort engagemang – på knappt ett dygn har bilden fått runt 500 "likes", delats över 25 gånger och fått både ris och och ros i kommentarsfältet.

Det var när korsningen byggdes om i oktober, och det var dags att beställa nya skyltar som kommunen bestämde sig för att det var Fru och inte Herr Gårman som skulle få visa vägen.

– Vi har byggt om den här korsningen för bättre sikt och framkomlighet. I samband med ombyggnationen skyltade vi upp Fru Gårman, vilket är kommunens första, säger Joanna Saber, trafikingenjör i Järfälla.

Fru Gårman-skyltarna har samma prislapp som Herr Gårman, berättar hon.

Hur väcktes idén?

– Vi tyckte att det var dags! Skylten är officiell och har funnits i många år, och finns i många andra städer och kommuner.

Det kan bli fler Fru Gårman-skyltar i Järfälla framöver – men bara på nya övergångsställen eller vid de som byggs om. Inga befintliga skyltar är planerade att bytas ut.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.