SKOLKLUSTER. Konradsberg ska bygga om och till för att ta emot dubbelt så många elever som idag. Foto: Linda Gren

Här får Kungsholmens stort skolkluster

Från dagens 1 100 elever till 2 200. Nu ska sista ombyggnaderna för att göra Konradsberg till ett jättecampus göras.

  • Publicerad 14:03, 18 okt 2018

Sedan staden köpte Konradsberg för två miljarder för fyra år sedan har planen varit att göra det till ett skolkluster, framförallt för gymnasiet. Och nu är tanken att göra de sista hammarslagen och bygga om och till i flera av de befintliga husen på campusområdet.

Stockholms stad köper Konradsberg för 2 miljarder

Vad som ska göras? Bland annat ska befintliga skolsalar anpassas men det ska även byggas nio nya och elva grupprum. Det ska bli ytterligare 15 toaletter och lokaler för elevhälsa för grundskola och gymnasiet i ett av husen i området. Även rum för personal och studie- och yrkesvägledning och ett kafé ska byggas.

Konradsberg får nytt kök och jättematsal – plats för minst 850 elever och 3 000 portioner käk

Efterombyggnationen kommer det finnas kapacitet i området att ta emot 2 200 elever, idag går cirka 1 100 där fördelat på både grundskola och gymnasiet.

Det är det kommunala skolfastighetsbolaget SISAB som ska bygga om, men nu ska utbildningsförvaltningen ta det sista genomförandebeslutet för att godkänna projektet och den nya hyran som höjs med cirka 3,2 miljoner kronor per år.

Delar av arbetena ska vara klara redan till nästa höst för att befintliga verksamheter ska kunna evakueras inom området under renoveringarna. 2020 ska hela arbetet stå klart. Den totala årshyran kommer då vara drygt 65 miljoner kronor.