SKOLKLUSTER. Konradsberg ska bygga om och till för att ta emot dubbelt så många elever som idag. Foto: Linda Gren

Här får Kungsholmens stort skolkluster

Från dagens 1 100 elever till 2 200. Nu ska sista ombyggnaderna för att göra Konradsberg till ett jättecampus göras.

  • Publicerad 14:03, 18 okt 2018

Sedan staden köpte Konradsberg för två miljarder för fyra år sedan har planen varit att göra det till ett skolkluster, framförallt för gymnasiet. Och nu är tanken att göra de sista hammarslagen och bygga om och till i flera av de befintliga husen på campusområdet.

Stockholms stad köper Konradsberg för 2 miljarder

Vad som ska göras? Bland annat ska befintliga skolsalar anpassas men det ska även byggas nio nya och elva grupprum. Det ska bli ytterligare 15 toaletter och lokaler för elevhälsa för grundskola och gymnasiet i ett av husen i området. Även rum för personal och studie- och yrkesvägledning och ett kafé ska byggas.

Konradsberg får nytt kök och jättematsal – plats för minst 850 elever och 3 000 portioner käk

Efterombyggnationen kommer det finnas kapacitet i området att ta emot 2 200 elever, idag går cirka 1 100 där fördelat på både grundskola och gymnasiet.

Det är det kommunala skolfastighetsbolaget SISAB som ska bygga om, men nu ska utbildningsförvaltningen ta det sista genomförandebeslutet för att godkänna projektet och den nya hyran som höjs med cirka 3,2 miljoner kronor per år.

Delar av arbetena ska vara klara redan till nästa höst för att befintliga verksamheter ska kunna evakueras inom området under renoveringarna. 2020 ska hela arbetet stå klart. Den totala årshyran kommer då vara drygt 65 miljoner kronor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33