Snart är en ny fin bro med trappor på plats i Nackareservatet, lovar tillsynsman Arne Selander. Foto: Johann Bernövall

Här får Nackareservatet ny bro

Den populära vandringsleden Sörmlandsleden går genom Nackareservatet. Men gångbron över kanalen var gammal och sliten. Nu är snart en sprillans ny bro på plats.

  • Publicerad 14:53, 29 jan 2019

Mellan Söderbysjön och Ältasjön går kanalen och för att komma över den behövs en bro. Sedan att det tag tillbaka byts den gamla bron ut, den började bli otjänlig, berättar Arne Selander som arbetar som tillsynsman med örnkoll på sitt Nackareservat.

– Det är en otroligt populär sträcka så det känns fantastiskt att vi fått loss pengar till att kunna göra det här. Det blir en ny bro och nya trappor ner till den, säger Arne Selander, som även berättar att en hel del träd i reservatet drabbades hårt av stormen Alfrida i början av januari, och där pågår fortfarande efterarbetet.

Innan februari månads slut beräknar man att den nya bron ska vara på plats.

En oas även på vintern

Jättereservatet om 855 hektar är poppis även på vintertid och har sju större infarter vid Bagarmossen, Kärrtorp, Björkhagen, Hammarbyhöjden, Hammarby Sjöstad, Brotorp och Ältaån.

Större delen av reservatet ligger i Nacka kommun, men det är Stockholm, genom fastighetskontoret och stadsdelsförvaltningarna, som har ansvar för skötseln. Enligt reservatets egen statistik har man i snitt ungefär en och en halv miljon besökare årligen.

Arne är Nackareservatets osynliga kraft

En hel del spännande saker är på gång, enligt Arne Selander, bland annat har krogen vid golfbanan fått en ny ägare och ska öppna fram emot våren.
 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Ny scen för konst och teater i Farsta

Nyheter Gamla idrottssalen i Telestaden byggs om Farsta ska få en egen konst- och teaterscen, 650 kvadratmeter stor för olika konstformer. Lokalen är en ombyggd gympasal i Telestaden.onsdag 20/2 19:30