ny granne. Hotel Diplomat öppnar saluhall med vinbar i grannlokalen. Foto: Per Brandt

Här får Östermalm ny saluhall med vinbar

Vinbar, ”mini-saluhall” och ny uteservering. Hotel Diplomat öppnar nytt – i grannlokalen.

  • Publicerad 18:30, 11 jun 2017

Det var när grannlokalen på Strandvägen 9 blev ledig som hotellet snabbt skred till verket. I mitten av juni är det tänkt att Diplomats nya satsning ”Butiken”, ska slå upp portarna. En kombinerad liten saluhall med vinbar enligt ägarna själva.

LÄS ÄVEN: Var inte nöjd med krogarna – nu öppnar hon egen crêperia

Totalt handlar det om 130 kvadratmeter som ska fyllas med massa delikatesser och 17 sittplatser. Dessutom blir det en sprillans ny uteservering med 22 platser.

Adressen, utsikten och det nya konceptet hoppas hotellets vd Lina Gabrielson ska locka Östermalmsborna.

– Själva adressen är ju svårslagen. Men nu får de också en plats där de kan köpa med sig något gott till middag eller sitta kvar och äta eller dricka i en elegant och avslappnad miljö, säger hon.

LÄS ÄVEN: Här öppnar populära Östermalmskrogen ny restaurang

– Vi kommer att ha tre diskar med skaldjur och fisk, charkuterier och ostar samt en del med frukt och grönt, allting närproducerat. Utöver det kommer vi att ha basprodukter som fina oljor, nötter och torkad frukt, kvalitetsgodis och te. Lite längre fram kommer vi även att ha en vägg med blommor, säger Lina Gabrielson.

LÄS ÄVEN: Hon vill starta vegakrog - för dina pengar

Diplomat ska även öppna ett nytt hotell när den nyrenoverade saluhallen vid Östermalmstorg öppnar, som även det ska ha fokus på mat med restauranger, matbar och deli.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Eriksdalsbadets "fängelsepool" görs om

Nyheter Nu ska badet rustas för miljoner Mindre "fängelse-känsla", nya solstolar och klimatsmartare bassänger. Det är några av målen när Eriksdalsbadet ska fräschas upp.måndag 21/5 19:00