Anna Whitlocks gymnasium öppnar i höst. Men eleverna får åka till Vasastan för idrottslektionerna. Foto: Erik Simander

Här får populära skolan sina idrottshallar

Nya Anna Whitlocks gymnasium på Kungsholmen är redan populärt. Nästan 5 000 elever har sökt gymnasiet som öppnar i höst. Skolan saknar egna lokaler för idrottsundervisning, men nu har man tecknat avtal med två externa platser.

  • Publicerad 12:15, 27 apr 2018

Var eleverna ska ha idrott har varit en utmaning att lösa då Länsstyrelsens gamla lokaler på Hantverkargatan där skolan är inhyst saknar möjligheter för idrottsundervisning. Nu har man löst frågan. Eleverna får ta sig till grannstadsdelen Vasastan.

"Vi har kommit överens med två aktörer och kommer att teckna avtal med dem. Det gäller KFUM central vid Johannesplan och Lasse Kühlers danscenter vid Tegnérlunden. Vi har tillsammans med idrottslärare besökt lokalerna och de kommer att fungera utmärkt för idrottsundervisning", skriver skolans rektor Annica Tengbom Ödén i ett mejl till StockholmDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt henne kommer det ta cirka 20 minuter att åka från skolan till idrottslokalerna. För utomhuslektioner så finns omklädningsrum på skolan och undervisningen kommer bedrivas i bland annat Rålambshovsparken.

Nästan 5 000 har sökt skolan

Totalt har 4 855 niondeklassare sökt de 704 platser Anna Whitlocks gymnasium erbjuder för förstaårselever. Så här många elever topprankade valet till skolan:

Förstahandsval: 929

Andrahandsval: 1 035

Tredjehandsval: 991

Källa: Stockholms stad

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.