Anna Whitlocks gymnasium öppnar i höst. Men eleverna får åka till Vasastan för idrottslektionerna. Foto: Erik Simander

Här får populära skolan sina idrottshallar

Nya Anna Whitlocks gymnasium på Kungsholmen är redan populärt. Nästan 5 000 elever har sökt gymnasiet som öppnar i höst. Skolan saknar egna lokaler för idrottsundervisning, men nu har man tecknat avtal med två externa platser.

  • Publicerad 12:15, 27 apr 2018

Var eleverna ska ha idrott har varit en utmaning att lösa då Länsstyrelsens gamla lokaler på Hantverkargatan där skolan är inhyst saknar möjligheter för idrottsundervisning. Nu har man löst frågan. Eleverna får ta sig till grannstadsdelen Vasastan.

"Vi har kommit överens med två aktörer och kommer att teckna avtal med dem. Det gäller KFUM central vid Johannesplan och Lasse Kühlers danscenter vid Tegnérlunden. Vi har tillsammans med idrottslärare besökt lokalerna och de kommer att fungera utmärkt för idrottsundervisning", skriver skolans rektor Annica Tengbom Ödén i ett mejl till StockholmDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt henne kommer det ta cirka 20 minuter att åka från skolan till idrottslokalerna. För utomhuslektioner så finns omklädningsrum på skolan och undervisningen kommer bedrivas i bland annat Rålambshovsparken.

Nästan 5 000 har sökt skolan

Totalt har 4 855 niondeklassare sökt de 704 platser Anna Whitlocks gymnasium erbjuder för förstaårselever. Så här många elever topprankade valet till skolan:

Förstahandsval: 929

Andrahandsval: 1 035

Tredjehandsval: 991

Källa: Stockholms stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya blågröna styret vill förlänga spårväg City

Nyheter "Jag ser gärna att man kommer igång så snart som möjligt" Den nya blågröna majoriteten i landstinget vill driva på för att förlänga Spårväg City till Ropsten. Nu vill man att Lidingö ska vara med att betala.tisdag 23/10 15:31

Flera hus rivs när Mosebacke totalrenoveras

Nyheter En av stans populäraste uteserveringar görs om helt Flera småhus jämnas med marken när Mosebacketerrassen nu får en total makeover, som ska vara klar lagom till vårsäsongen.tisdag 23/10 15:11