Bäverdalens bollplan som den ser ut idag. Foto: Conny Mörke

Här får Rågsved konstgräs och skridskobana

Nytt konstgräs och en konstfrusen isbana, det ska anläggas på Bäverdalens bollplan i Rågsved.

  • Publicerad 11:10, 11 jun 2018

Bollplanen blir 60 gånger 40 meter stor för sjumannaspel och under konstgräset anläggs en yta så att det går att konstfrysa en isbana vintertid. Det kommer även upp ny belysning och nya stängsel vid planens kortsidor. Staden ställer också dit en byggnad för WC och förråd och ett garage åt ismaskinen. Idag finns en grusfotbollsplan på platsen som spolas när det är tillräckligt kalla vintrar.   

Alltihop beräknas kosta 18 miljoner kronor och om tidplanen håller ska det byggas från november 2018 till juni 2019. Det är en del i stadens satsning på så kallade fokusområden i ytterstaden, där Rågsved ingår.  

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det här är ett pilotprojekt som vi hoppas mycket på som innebär ett effektivt användande av de idrottsytor som finns. Förhoppningsvis kan vi göra fler liknande projekt i framtiden, säger Alexander Lindholm (S), ordförande i idrottsnämnden, i ett pressmeddelande.

Göran Tidström, ordförande för Stockholms ishockeyförbund, är också nöjd.

– Bristen på isytor i Stockholm är stor – det gäller ishallar men minst lika mycket isytor för spontana skridskoaktiviteter – grunden för alla sporter på is. Det här innebär att vi "tar isen till barnen och familjerna", säger han i ett uttalande.

Här är garagen som ska fyllas med kultur

Nyheter ✓ Salsadans ✓ Grönsaksodling ✓ Musikstudio Parkeringshus på dagarna. Kultur- och nöjeslokaler på kvällarna. Det här är förslaget som kan lösa lokalbristen för Stockholmskulturen.söndag 8/12 8:00

Martin Schibbye är inte rädd för att återvända

Nyheter Farstabon vill tillbaka till regionen där allt gick snett Föräldraledige Martin Schibbye har offrat en hel del i sin strävan efter att rapportera om platser som andra journalister glömmer. "Jag skulle inte må bra av att lägga anteckningsblocket på hyllan",...lördag 7/12 8:00