Damrulle. "Gäller bara kvinnor som är singlar" står det längst ner på den vänstra skylten. Foto: Läsarbild

Här får singelkvinnor falafelrabatt

Söders självutnämnde falafelmästare Ben Rachid har än en gång skapat en skylt utöver det vanliga. Den här gången erbjuder han extra prisvärda falafelrullar, med rabatt till alla singelkvinnor.

  • Publicerad 13:54, 15 aug 2019

En stor falafel med grönsaker – så beskrivs damrullen som endast kostar 50 kronor. I alla fall om du är singelkvinna. Det är det senaste erbjudandet från Burgerian Falafel & Grill.

– Det finns så mycket singlar i Stockholm, det hade jag aldrig kunnat tro! Om jag hade vetat det här när jag var yngre, skrattar ägaren Ben Rachid.

Gästerna måste sköta sig

Han har tidigare gjort sig känd genom att sätta upp förhållningsregler för hur man får bete sig inne på restaurangen. Vältvättade händer och ordning och reda är krav, annars blir man utkastad. Snus på tallriken undanbedes. Nu hoppas han på att få göra fler gäster glada samtidigt som han får lära känna sina stamgäster lite bättre.

– Plötsligt kommer de och fram till mig och viskar i mina öron att de är singlar. Det är jättekul, det är inte så många som berättar sånt annars. Det är ju inget man frågar om heller, säger han.

Inte för killar

Men falafelsugna singelkillar får betala fullpris. Egentligen är det inte tillåtet att prissätta utifrån kön.

Men Ben Rachid har inte märkt att någon tar illa upp och har inte heller förväntat sig att någon känner sig diskriminerad.

– Nä, det här är bara en rolig grej. Om några veckor får vi hitta på något annat i stället.

Populär finsk falafel kommer till Odenplan