Snart får Skarpnäck en ny offentlig toalett. Foto: Patrik Wirén / Stockholms stad

Här får Skarpnäck en ny supertoalett

I Skarpnäcks allé vid tunnelbanan anlägger staden just nu en så kallad supertoalett.

  • Publicerad 16:40, 29 okt 2018

Uppmärksamma Skarpnäcksbor har de senaste veckorna kunnat ta del av infon att det är dags att flytta cykeln från ett av cykelställen vid tunnelbanestationen. Det är nämligen dags för bygge av en ny offentlig toalett, informerar staden om på uppsatta lappar.

Nu kan StockholmDirekt avslöja att det handlar om en självrengörande supertoalett av det grå slag som redan finns runt om i staden, bland annat i Björkhagen.

– Det kommer ta drygt fyra veckor så är den på plats, om allt flyter på som det ska, säger Markus Nilsson på trafikkontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Idag måndag är sista dagen att rädda sin cykel från att forslas bort på grund av bygget. Men för den som missat att flytta sin cykel är hoppet inte ute: staden förvarar felparkerade cyklar en tid och de kan återfås mot beskrivning. Det går i så fall att kontakta stadens uppställningsplats på Finspångsgatan 1 i Lunda industriområde. 

Avstängt. Här i Skarpnäcks allé, intill tunnelbanan, byggs en offentlig toalett. Foto: Patrik Wirén

Dags att tycka till om Skarpnäcks nya förskola

Nyheter Ska ersätta flera av dagens förskolor En ny planerad förskola vid Horisontvägen i Skarpnäck med sex avdelningar ska ersätta flera av dagens befintliga förskolor. Nu inleds samrådet.onsdag 24/4 13:47

På söndag kan du dansa i tunnelbanan

Nyheter Dansens dag firas med dansresa på röda linjen Dansens dag firas söndagen den 28 april med en mängd olika föreställningar längs med tunnelbanans röda linje. Fyra stopp planeras i Stockholm, Huddinge och Botkyrka.onsdag 24/4 12:21