Snart får Skarpnäck en ny offentlig toalett. Foto: Patrik Wirén / Stockholms stad

Här får Skarpnäck en ny supertoalett

I Skarpnäcks allé vid tunnelbanan anlägger staden just nu en så kallad supertoalett.

  • Publicerad 16:40, 29 okt 2018

Uppmärksamma Skarpnäcksbor har de senaste veckorna kunnat ta del av infon att det är dags att flytta cykeln från ett av cykelställen vid tunnelbanestationen. Det är nämligen dags för bygge av en ny offentlig toalett, informerar staden om på uppsatta lappar.

Nu kan StockholmDirekt avslöja att det handlar om en självrengörande supertoalett av det grå slag som redan finns runt om i staden, bland annat i Björkhagen.

– Det kommer ta drygt fyra veckor så är den på plats, om allt flyter på som det ska, säger Markus Nilsson på trafikkontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Idag måndag är sista dagen att rädda sin cykel från att forslas bort på grund av bygget. Men för den som missat att flytta sin cykel är hoppet inte ute: staden förvarar felparkerade cyklar en tid och de kan återfås mot beskrivning. Det går i så fall att kontakta stadens uppställningsplats på Finspångsgatan 1 i Lunda industriområde. 

Avstängt. Här i Skarpnäcks allé, intill tunnelbanan, byggs en offentlig toalett. Foto: Patrik Wirén

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Älvsjö ska får mer strandbad – Långsjöbadet överfullt

Nyheter Planerar ny badplats för att möta efterfrågan Badet vid Långsjön i Älvsjö är populärt – och proppfullt. Nu satsar stadsdelen på att hitta nya ställen vid sjön där badsugna kan plumsa i.måndag 21/1 15:43

Se superblodmånen över Stockholm

Nyheter Mäktigt syn på himlen under måndagsmorgonen Missade du "superblodmånen" i morse och vill inte vänta i tio år till? Så här såg det ut i morse när den röda himlakroppen sken över Stockholm.måndag 21/1 10:40