Norra Fatbursparken håller på att möbleras upp med sittplatser, scen och en sandstrand ska vara på gång. Nästa vecka invigs pop up-parken. Foto: Elina Lundberg

Här får Södermalm en helt ny sandstrand

Playa, bibliotek och scen. Nu görs grusplanen i Fatbursparken om till pop up-sommarhäng.

  • Publicerad 19:00, 6 jun 2017

Sen Citybanans arbete blev klart tidigare i våras har en stor grusyta gapat tom i norra Fatbursparken. På sikt ska staden bygga en ny stadspark här men det dröjer till hösten 2019 innan den är klar.

SE FILMEN: Så blir Södermalms nya park

För att stockholmarna ändå ska vilja hänga på platsen håller staden nu på att bygga upp en tillfällig park på grusplanen som håller på att få en ordentlig make over.

En sandstrand med solstolar, en scen, en talarstol, sittplatser och kanske en del food trucks ska locka folk till parken mellan Medis och Södra station hoppas staden. Den 13 juni ska allt vara klart och stängslen runt arbetsområdet ha tagits ner.

Tillfälligt bibliotek

– Vi vill skapa en sommarkänsla även fast det inte finns något vatten här. Det ska bli roligare än den här grusytan som vi haft här ett tag, säger Hans-Olov Blom på trafikkontoret.

Här är alla Stockholms alla gågator och popup-parker i sommar

Parken får även ett tillfälligt bibliotek som sköts av stadsdelens sommarjobbande ungdomar som också kommer att låna ut spel till parkbesökarna under nio sommarveckor.

– Fatbursparken är en del av ett av Söders stora stråk men det glöms ofta bort. Det knyter samman pendeln och tunnelbanan och har en enorm potential där folk från hela Stockholm passerar. Det här kan bli en fantastisk plats som visar på ett Södermalm för alla, säger Anders Göransson (S), ordförande i stadsdelsnämnden.

Förutom sommaromdaningen tittar staden också på tillfälliga aktiviteter som kan dra folk till Fatbursparken under vinterhalvåret.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.