Drakskejt. Planen är att skateplatsen ska vara klar och invigas den 12:e juli. Foto: Elina Lundberg/Samuel Rubinstein

Här får Södermalm en ny skejtplats

Snart är Drakenbergsparkens nya anläggning för skejtåkning klar. "Ta med mormor och kom hit" säger Niklas Boström från Stockholm skateboard collective.

  • Publicerad 14:51, 22 jun 2017

Nu är bygget av Drakens nya skejtboardplats i full gång. Strax intill parkens fotbollsplan blir det en ny yta för streetåkning.

Anläggningen byggs av Södermalms stadsdelsförvaltning i samarbete med Stockholm skateboard collective, som tycker att stan behöver fler ytor för just streetåkning. Sen tidigare finns det bowler i Björns trädgård.

Ny samlingsplats

– Det går enkelt, billigt och snabbt att bygga för streetåkning men få skejtparker i Stockholm representerar den här grenen. Street åker vi ofta i befintlig stadsmiljö men på en anläggning kan du köra mer ostört. Det här kommer att bli en ny samlingsmiljö för skejtboardåkare, väldigt nära strand och sommarhäng, säger föreningens ordförande Niklas Boström.

Södermalm får ny skejtanläggning

Den 12 juli ska skejtplatsen öppna. Invigningen inleds med nybörjarskejt klockan 16.

– Ta med mormor och farmor, syrror, brorsar, döttrar och kusiner och kom hit. Vem som helst är välkommen att komma och testa, säger Niklas Boström.

Böljande betong och sköna böjar – så bra är Vårby gårds nya skejtpark

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.