Folköl, food trucks, livemusik och kvällsöppet. Så ska nya publik lockas till Hornsgatspuckeln som får återkommande gatufest. Foto: Privat & Elina Lundberg

Här får Södermalm ny gatufest

Söder får en ny kvartersfest när gallerier, butiker och konsthantverkare lockar med foodtrucks och livemusik.

  • Publicerad 11:20, 19 sep 2017

Ann Widerström Foto: Privat

Hallå där Ann Widerström, från företagarföreningen på Hornsgatspuckeln, varför fixar ni en gatufest?

– De här vackra kvarteren på puckeln från 1700-talet är värda mer uppmärksamhet. Här finns väldigt fina gamla hus som ofta bebos av konstnärer och artister och har ett alldeles speciellt utbud av gallerier, konsthantverkare och butiker. Vi vill basunera ut att vi finns så att fler ska upptäcka det här vackra och få upp ögonen för antikhandlare, folkölsbutiken, konsthantverkarna och de andra fina småskaliga och konstnärsdrivna verksamheterna här som står emot trender med gallerior och kedjor.

Vad händer under kvällen?

– Alla ska ha kvällsöppet och kommer att ha erbjudanden, upplevelser eller något att äta och dricka. Ute på gatan kommer foodtrucks stå så att man kan hugga sig något gott och vi tänker oss levande musik på gatan.

Södermalm får en ANDRA folkölsbutik

Varför tror du själv att Hornsgatspuckeln inte besöks av fler?

– Vi har varit dåliga på att berätta om oss. Nu har vi startat en företagarförening som ska ha gatufesten en gång på hösten och en gång på våren, så att det blir en tradition. Vi kommer även göra andra aktiviteter till exempel vid jul.

Andra företagarföreningar på Söder har jobbat med sina namn för att profilera sina områden som ”Sofo” och ”Mosebacke Design District”. Har ni något namn på gång?

– Nej, puckeln är ju redan ett begrepp för stockholmarna och vi har inte kommit på något annat bra så vi håller fast vid det.

Mosebacke ska bli hetare – får nytt namn

Kvällsöppet på puckeln

Vad: Ny gatufest ”Puckelns kväll”

När: Den 27 september, klockan 17-21.

Var: Hornsgatspuckeln från Södermalmstorg till Mariatorget.

Hur: Gallerier, konsthantverkare, små unika butiker håller kvällsöppet. Blir även foodtrucks och musik på gatan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.