Grönt är skönt. Den nya mattan på Stadshagens huvudplan rullas ut. Foto: Johann Bernövall

Här får Stadshagen ny konstgräsmatta

Just nu läggs en ny konstgräsmatta på huvudplanen vid Stadshagens IP som snart är redo för spel.

  • Publicerad 14:46, 31 jul 2018

Den nya mattan rullas helt enkelt ut för att den gamla är uttjänt.

– Det här är en plan som värms upp och används på vintern, då blir slitaget ganska rejält. Vi byter ut den enligt plan, vilket oftast innebär att man lägger en ny matta ungefär var femte till var sjunde år, säger Stellan Nilsson, projektledare på idrottsförvaltningen.

När förtätningen av Stadshagen genomförs med bland annat bygget av 1 800 bostäder så tar man bort en av planerna vid IP. Men vilken av dagens två det blir är ännu oklart. Det kan tyckas vara en onödig kostnad att lägga en ny matta på en plan som eventuellt försvinner om några år, men så är inte fallet menar Stellan Nilsson.

– Blir det så att den här planen försvinner, vilket vi inte vet än, så plockar man helt enkelt bort mattan och lägger den på en annan plan där den gör nytta. Så gör man alltid så länge mattan är i fullgott skick. Den kommer till användning oavsett, säger han.

Fotbollsklubb rasar mot stadens flyttplan

Den 10 augusti görs en inspektion och efter det räknar man med att planen öppnar för spel igen.

Några som längtat efter uppgraderingen är de flitiga hyresgästerna i Karlbergs BK. Den 18 augusti begår deras herrlag höstpremiär på Stadshagens IP när man möter Vasalunds IF från Solna.