Konsertsommar. Flera artister är redan bokade inför sommarens spelningar på Fåfängan. Foto: Johanna Lundberg

Här får Stockholm en ny sommarscen

Fåfängan + sommarscen = sant? Jo, under sommaren kommer ett tjugotal konserter hållas på Fåfängan på Söder. Fullt program blir känt den 1 april.

  • Publicerad 20:00, 2 mar 2019

Med nya ägare i spetsen är det nu klart att Fåfängan ska erbjuda konserter. Dessa kommer ske rullande under sommaren 2019. Bakom arrangemanget står Porter & Thorells Syndrom AB som har arrangerat 1000-tals konserter i Stockholm.

Förutom musik bjuder Fåfängan på hisnande utsikt över Gamla stan, Gröna lund och början av Stockholms skärgård. Och plats för 800 personer förstås.

– De nya ägarna känner till oss sedan tidigare. De ville ha konserter i sommar och tog då kontakt med oss. Det är ett spännande projekt och ett fint ställe, så det känns fantastiskt, säger Per "Porter" Bergkvist, musiker och grundare till Porter & Thorells Syndrom.

Fåfängan, som sedan strax innan jul är stängt för renovering men öppnar igen i början av mars, är en utsiktsplats som ligger högt upp på berget vid Danviken långt österut på Södermalm. Här finns också restaurang och kafé.

Undrar du om restaurangen är öppen? Titta bara på de fyra flaggstängerna på berget. Flaggas det i dem, är restaurangen öppen.

Fullständigt sommarprogram blir känt först den 1 april, men några artister är redan bokade. Bland annat kan man förvänta sig att få se är grammisvinnaren Amanda Ginsburg och det amerikanska bandet The White Buffalo.