Idéillustration över den nya markanvisningen. Foto: White arkitekter

Här får Stockholm ny fullstor idrottshall

Bristen på idrottsytor är extrem i norra innerstan. Efter år av diskussioner presenteras nu en plan på en ny fullstor idrottshall och en fotbollsplan vid Wenner-Gren Center.

  • Publicerad 14:32, 2 mar 2018

Det är den politiska majoriteten i stadshuset som tagit fram en heltäckande markanvisning för en ny skola, en fullstor idrottshall, en fotbollsplan, nya studentbostäder samt ett äldreboende på tomten intill Wenner-Gren Center i Hagastaden.

KFUM får bygga idrottshall – på annan plats

– På området kring Wenner-Gren Center ser vi att många samhällsfunktioner behöver lösas, inte minst bra utrymmen för förskole- och skolgårdar. Vi ser också att en större idrottsanläggning vore lämplig i Hagastaden och vi har fått ett fint erbjudande från KFUM som vi hoppas de ska kunna genomföra med stadens hjälp i västra Hagastaden, säger Cecilia Obermüller (MP), talesperson i stadsbyggnadsfrågor.

Alliansen upprörs efter nya hallbeskedet

Det här ingår i planerna

Skola årskurs 6-9 och gymnasium för totalt 1300 elever

Förskola 90 platser

Skol- och förskolegård

Fullstor idrottshall

7-spels fotbollsplan

90 vård- och omsorgsboenden

300 studentlägenheter

Idrottshallen, fotbollsplanen och skolan ingår i detaljplan 2. Foto: Stockholms stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.