Nya övervakningskameror ska sättas upp i Husby, Rinkeby och Tensta Foto: Mostphotos

Här får Stockholm ny kameraövervakning

Tryggare på torg, gator och promenadvägar. Det är vad polisen vill få till på ett antal platser – med hjälp av ny kameraövervakning.

  • Publicerad 15:07, 10 nov 2017

För att minska brottsligheten i Husby, Rinkeby och Tensta har Polisen ansökt om tillstånd att få kameraövervaka vissa torg, gator och promenadvägar. Länsstyrelsen godkänner nu tillstånd för kameraövervakning på dessa platser i fem år.

– Syftet med kameraövervakningen är att förebygga, förhindra och utreda brott och det är detta som Polismyndigheten får tillstånd att använda kameraövervakningen till, säger Harriet Schaffer Ullman, jurist på Länsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Övervakningsområdena ska vara avskärmade så att privatbostäder, trottoarer utanför privata hus och deras anslutande entréer inte ska kunna filmas.

– Tillstånden tidsbegränsas därför till fem år och gäller till den 10 november 2022, säger Harriet Schaffer Ullman.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.