Garaget ska byggas i det gamla naftalager som Fortum haft bakom gasverket. 1 600 bilar ska få plats. Foto: Stockholms stad/Mostphotos

Här får Stockholm nytt jättegarage för bilar

Ett gammalt naftalager i Hjorthagen ska byggas om till ett parkeringsgarage för 1600 bilar. "Offensiv klimatpolitik", enligt trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

  • Publicerad 20:59, 1 okt 2018

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) var nöjd när genomförandebeslutet klubbades på måndagskvällen. Ett nytt garage med plats för 1 600 bilar ska byggas för 680 miljoner kronor i Hjorthagen.

– Parkeringsplatser i Norra DJurgårdsstaden ska inte byggas under husen eller på gatorna utan i det här garaget i det gamla naftalagret, sa Daniel Helldén.

320 av de 1 600 p-platserna ska vara för elbilar redan från början och till år 2030 kommer alla p-platser i garaget att ha laddningssladdar. .

– Jag ser framemot när detta är klart, sa Daniel Helldén såg beslutet som ett bra sätt att avsluta den gångna mandatperiodens offensiva klimatpolitik.

Garaget ska vara färdigbyggt till 2022.

Mer från måndagens möte i kommunfullmäktige:

Renovering av Tekniska nämndhuset skjuts på framtiden

Klart: 480 bostäder ska byggas vid Drevviken i Farsta

Här får veteranen Livh (V) dubbla applåder för sin tid i politiken

Några av besluten som fattades på mötet

480 bostäder ska byggas i Farsta vid Drevviken.

En planerad fasadrenoverving av Tekniska nämndhuset på Kungsholmen skjuts på framtiden eftersom den borgerliga alliansen fick igenom en minoritetsåterremiss.

Ett inriktningsförslag om att rusta upp Vårbergs IP har nu klubbats.

151 hyresbostäder inklusive en gruppbostad, förskola och en livsmedelsaffär ska byggas i kvaretet Persikan på östra Södermalm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Person knivskuren på Kungsholmen

Nyheter Två gripna misstänkta för mordförsök En person påträffades tidigt i morse knivskuren vid ett bostadshus på Kungsholmen. Två personer har gripits misstänkta för mordförsök.fredag 19/10 10:37

Kaos i tunnelbanan under fredagsmorgonen

Nyheter Urspårade tåg på både grön och röd linje Det har varit en riktigt dålig morgon för kollektivtrafiken med urspårningar på både grön och röd linje. Fordonen har nu bogserats bort och trafiken är åter igång men förseningar och inställda...fredag 19/10 7:48