Martin Sjölander som är ägare av norrländska restaurangen Knut, med en Hjortron-mojito i handen. Restaurangen blir ett av alla företag att starta upp i Täby Centrum till våren.

Här får Täby tre nya matställen

Norrländskt, mexikanskt och fika intar nya matdelen som nu byggs i Täby centrum. I vår slår restaurangerna upp dörrarna.

  • Publicerad 16:25, 7 jan 2019

Som vi tidigare har skrivit om så ska Täby centrum storsatsa på mat det kommande året. Just nu byggs en hel avdelning där fokus ska ligga på just matupplevelser.

Nu står det klart att två nya restauranger och ett större kafé kommer att finnas i den nya delen, i form av norrländska restaurangen Knut och mexikanska La Neta. Båda två har sedan tidigare krogar inne i City och på Södermalm.

Konditoriet Gateau som redan finns i Täby centrum ska växa och bli större.

Martin Sjölander som äger Knut, restaurangen som fått sitt namn efter Martins morfar, ser fram emot att slå upp dörrarna i Norrort. Han berättar att det blir ett helt nytt koncept från deras sida, och istället för trerätters ska Täbyborna få mat i farten.

– Vi kommer att göra det lite enklare än våra andra restauranger, plocka ut russinen ur kakan, säger han.

Lada från Jämtland

De norrländska smakerna kommer dock fortsätta vara i fokus och Täbyborna kan snart käka en tunnbrödspizza, viltskav eller dricka en hjortronmojito på hemmaplan.

– Vi kallar restaurangen för "Stigen" för att visualisera att man är på väg någon stans. Men det kommer finns några bord där man kan sitta också. Vi kommer även att ha en deli med norrländska delikatesser, säger han.

Även inredningen ska få gästerna att tänka Norrland, då delar av disken ska bestå av en från lada i Jämtland. Öppningen blir i början av april.

– Det känns bra, jag har fått erbjudanden från andra centrum men tackat nej. I just Täby centrum känns det som att vi har störst potential, säger han.

Sedan tidigare har Chokladfabriken öppnat i Täby centrum och i vår öppnar även ekologiska matbutiken Paradiset.

– Vi ser verkligen fram emot att etablera sådana spännande matkoncept i Norrort samt att fortsätta denna utvecklingen av centrumet för att erbjuda våra besökare fler härliga platser att samlas och umgås på, säger Linda Jensen, centrumchef i Täby Centrum i ett pressmeddelande.

Täby centrum storsatsar - med matmecka

Vad tycker du om den nya delen?

  • Kul!
  • Tycker det räcker med restauranger som det är
  • Bra, men hade hellre sett annan mat

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19

Så många hemtjänstanställda träffar de äldre

Nyheter "Det skapar en stor stress" Den som har hemtjänst och bor i Danderyd kan under en tvåveckorsperiod få besök av 14 olika personer från hemtjänsten.tisdag 22/1 10:36