I slutet av november öppnar Galleri 16 X i Vällingby där unga konstnärer får ställa ut sin konst. Foto: Mikael Andersson

Här får unga konstnärer ställa ut sin konst

I slutet av november öppnar nya Galleri 16 X – ett samarbete mellan Lava och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby. Här ska unga konstnärer få hjälp i skapandet och chans att visa upp sin konst.

  • Publicerad 16:27, 10 okt 2018

Just nu pågår arbetet med att fixa i ordning ett nytt utställningsrum utanför B-salen, på plan två, i Kulturhuset Stadsteatern Vällingby. Här ska konstnärer mellan 15 och 25 år få möjlighet att ställa ut sin konst.

– Det är jätteviktigt för unga att få uttrycka sig och visa vad de gör. Det är också viktigt att det finns kultur skapad av unga att ta del av på offentliga platser, säger Estella Burga, från Lava.

Galleri 16 X är ett samarbete mellan Lava och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby, som bägge jobbar riktat med just den åldersgruppen.

– Vi vill öppna upp huset mer så att vår målgrupp får vara med och skapa vad huset ska vara, säger Johanna Nordin, projektledare på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

Öppnar i november

Tanken är att öppna galleriets första utställning under november och de har redan fått in ansökningar av intresserade konstnärer. Men det är fortfarande fritt fram för alla sugna att skicka iväg en ansökan. Alla konstuttryck, från teckningar och målningar till installationer och filmer, är välkomna.

– Man behöver absolut inte ha något färdigt eller ha gjort något liknande förut, det räcker med att ha en ambition. Man kan komma med ett projektförslag så kan vi hjälpa till med hur vi ska gå vidare, säger Estella Burga.

Till exempel kan man få hjälp med att ansöka om kulturstöd för unga från Stockholms stad.

– Vi hjälper också till med coachning, marknadsförening och teknik utifrån de resurser vi har. Don´t be shy. Sök, sök, sök, säger Johanna Nordin.

Vill du ställa ut din konst?

Det är gratis att ställa ut och du kan antingen ansöka med ett färdigt verk eller en idé.

Mejla galleri16x@stadsteatern.stockholm.se eller skriv till Kulturhuset Stadsteatern Vällingby på Facebook eller Instagram.

Då öppnar Stockholms utomhusbassänger 2019

Nyheter LISTA: Första badet utomhus slog upp portarna idag - här är alla pooler Snart är det fritt fram att plaska på fler ställen i Stockholm.måndag 20/5 19:00

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt