I slutet av november öppnar Galleri 16 X i Vällingby där unga konstnärer får ställa ut sin konst. Foto: Mikael Andersson

Här får unga konstnärer ställa ut sin konst

I slutet av november öppnar nya Galleri 16 X – ett samarbete mellan Lava och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby. Här ska unga konstnärer få hjälp i skapandet och chans att visa upp sin konst.

  • Publicerad 16:27, 10 okt 2018

Just nu pågår arbetet med att fixa i ordning ett nytt utställningsrum utanför B-salen, på plan två, i Kulturhuset Stadsteatern Vällingby. Här ska konstnärer mellan 15 och 25 år få möjlighet att ställa ut sin konst.

– Det är jätteviktigt för unga att få uttrycka sig och visa vad de gör. Det är också viktigt att det finns kultur skapad av unga att ta del av på offentliga platser, säger Estella Burga, från Lava.

Galleri 16 X är ett samarbete mellan Lava och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby, som bägge jobbar riktat med just den åldersgruppen.

– Vi vill öppna upp huset mer så att vår målgrupp får vara med och skapa vad huset ska vara, säger Johanna Nordin, projektledare på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

Öppnar i november

Tanken är att öppna galleriets första utställning under november och de har redan fått in ansökningar av intresserade konstnärer. Men det är fortfarande fritt fram för alla sugna att skicka iväg en ansökan. Alla konstuttryck, från teckningar och målningar till installationer och filmer, är välkomna.

– Man behöver absolut inte ha något färdigt eller ha gjort något liknande förut, det räcker med att ha en ambition. Man kan komma med ett projektförslag så kan vi hjälpa till med hur vi ska gå vidare, säger Estella Burga.

Till exempel kan man få hjälp med att ansöka om kulturstöd för unga från Stockholms stad.

– Vi hjälper också till med coachning, marknadsförening och teknik utifrån de resurser vi har. Don´t be shy. Sök, sök, sök, säger Johanna Nordin.

Vill du ställa ut din konst?

Det är gratis att ställa ut och du kan antingen ansöka med ett färdigt verk eller en idé.

Mejla galleri16x@stadsteatern.stockholm.se eller skriv till Kulturhuset Stadsteatern Vällingby på Facebook eller Instagram.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Elin från Ängby skriver barnbok om mobbning

Nyheter "Fortfarande ett viktigt ämne" Elin Bisander blev mobbad i grundskolan, en tuff period som påverkat hela hennes liv. Nu skriver hon en barnbok om åren i Norra Ängby – och hoppas på att den ska hjälpa andra som utsatts för samma...fredag 15/2 16:18

Här återförenas kollegorna från nedlagda skolan

Nyheter Nostalgibonanza efter Hässelbylärarnas fika I många år jobbade de tillsammans på numera nedlagda Hässelbystrandsskolan. I veckan sågs forna kollegorna Bengt Ågren, Robert Landberg och Eric Weiss för en fika och snack om gamla minnen.fredag 15/2 16:05