Snart får Vallentuna ett nytt skidspår. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Här får Vallentuna ett helt nytt skidspår

Brottby SK och Vallentuna kommun går in i ett samarbete och anlägger ett nytt skidspår i anslutning till Brottbys idrottsplats – med förhoppningen att locka fler vardagsmotionärer.

  • Publicerad 16:38, 8 jan 2019

I december beslutade Vallentuna kommun och Brottby SK att tillsammans anlägga ett nytt skidspår för att locka nybörjare inom skidåkning. Förhoppningen är delvis att nå ut till fler ungdomar.

– Vi tänkte att vi ville göra något för vanliga skidåkare. Elljusspåret har en del backar där proffsåkare tränar. Men det här ska vara anpassat för fler motionärer, säger Peter Nordström, skidansvarig i Brottby SK.

Sportklubben har ungefär 300 medlemmar varav 25 stycken ingår i skidsektionen. Samarbetet innebär att föreningen lånar utrustning av kommunen och att idrott- och sportenheten hjälper till att förvalta spåret.

– Vi vet var spåret kommer att gå och man har börjat markera ut redan. Då är markförhållandena, som diken och stubbar, undersökta och nu väntar vi på snön. Det behövs ungefär 30 centimeter, säger Ola Nilsson på enheten.

"Alla är välkomna"

Peter Nordström på Brottby SK säger att allt som nu behövs är lite snö.

Vad betyder det här spåret för er som idrottsklubb?

– Vi tror att det kommer locka fler till Brottby som vill åka skidor spontant. Idag har vi många motionärsskidåkare som åker till konstspåret i Täby, som är väldigt bra preparerat, men i det här spåret är det kanske finare miljö.

Förrutom elljusspåret vid Brottby idrottsplats finns ett flertal andra ställen i kommunen. Össeby IP har tre skidspår varav två är belysta fram till 22 och Vallentuna IP har två varav ett är belyst till 22.

Här hittar du fler skidspår i Norrort

Täby IP

Tre spår. 2,5, 5 och 10 km. Det korta spåret är belyst.

Skavlöten

Tre spår: 2,5, 5 och 10 km. Det korta spåret är belyst.

Ensta

Två spår. Ett gult och ett grönt 5 respektive 10 km.

Arninge golfklubb

En konstsnöslinga på uppemot 2,7 km.

Golfbanan Djursholm

Fyra olika skidspår med varierande längd på 1 km.

Altorp

Elljusslinga på 2,4 km.

Rinkebyskogen

Fyra olika spår mellan 2,5 och 10 km varav ett är ett elljusspår.

Rösjö Ängar

En skateslinga på 1,1 km och tre andra spår på totalt 4 km.

Källa: Danderyds kommun, Täby kommun.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Kaffe och mjölksyra när Täbys värstinglopp ska testas

Nyheter Laddar upp för deltagarrekord Ett säkert vårtecken är alla joggare som dyker upp i löparspåren. Den uthålligaste sorten kan du stöta på i Täby den 31 mars, när banorna ska provspringas inför Täby Extreme Challenge.onsdag 20/3 16:43

Kafé sålde köpejuice som färskpressad

Nyheter "Var en rolig grej" Café Mj´s i Mörby centrum saluförde juice som "vår egna färskpressade juice". Men när kommunens inspektörer var på plats upptäckte man att det var färdigköpt juice från en annan tillverkare i...onsdag 20/3 15:00