Snart får Vallentuna ett nytt skidspår. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Här får Vallentuna ett helt nytt skidspår

Brottby SK och Vallentuna kommun går in i ett samarbete och anlägger ett nytt skidspår i anslutning till Brottbys idrottsplats – med förhoppningen att locka fler vardagsmotionärer.

  • Publicerad 16:38, 8 jan 2019

I december beslutade Vallentuna kommun och Brottby SK att tillsammans anlägga ett nytt skidspår för att locka nybörjare inom skidåkning. Förhoppningen är delvis att nå ut till fler ungdomar.

– Vi tänkte att vi ville göra något för vanliga skidåkare. Elljusspåret har en del backar där proffsåkare tränar. Men det här ska vara anpassat för fler motionärer, säger Peter Nordström, skidansvarig i Brottby SK.

Sportklubben har ungefär 300 medlemmar varav 25 stycken ingår i skidsektionen. Samarbetet innebär att föreningen lånar utrustning av kommunen och att idrott- och sportenheten hjälper till att förvalta spåret.

– Vi vet var spåret kommer att gå och man har börjat markera ut redan. Då är markförhållandena, som diken och stubbar, undersökta och nu väntar vi på snön. Det behövs ungefär 30 centimeter, säger Ola Nilsson på enheten.

"Alla är välkomna"

Peter Nordström på Brottby SK säger att allt som nu behövs är lite snö.

Vad betyder det här spåret för er som idrottsklubb?

– Vi tror att det kommer locka fler till Brottby som vill åka skidor spontant. Idag har vi många motionärsskidåkare som åker till konstspåret i Täby, som är väldigt bra preparerat, men i det här spåret är det kanske finare miljö.

Förrutom elljusspåret vid Brottby idrottsplats finns ett flertal andra ställen i kommunen. Össeby IP har tre skidspår varav två är belysta fram till 22 och Vallentuna IP har två varav ett är belyst till 22.

Här hittar du fler skidspår i Norrort

Täby IP

Tre spår. 2,5, 5 och 10 km. Det korta spåret är belyst.

Skavlöten

Tre spår: 2,5, 5 och 10 km. Det korta spåret är belyst.

Ensta

Två spår. Ett gult och ett grönt 5 respektive 10 km.

Arninge golfklubb

En konstsnöslinga på uppemot 2,7 km.

Golfbanan Djursholm

Fyra olika skidspår med varierande längd på 1 km.

Altorp

Elljusslinga på 2,4 km.

Rinkebyskogen

Fyra olika spår mellan 2,5 och 10 km varav ett är ett elljusspår.

Rösjö Ängar

En skateslinga på 1,1 km och tre andra spår på totalt 4 km.

Källa: Danderyds kommun, Täby kommun.

Förseningar på Roslagsbanan i morgonrusningen

Nyheter Tidigare stopp ställer till det Ett vagnfel på ett av Roslagsbanans tåg orsakade ett stopp mellan universitetet och Östra station under tisdagsmorgonen.tisdag 18/6 8:30

Nu är nya trafikplats Roslags-Näsby snart (helt) invigd

Nyheter ✓Bredare bro ✓Nya av- och påfarter ✓Ny genväg till centrum Träden är på plats, rondellerna är klara och bättre framkomligheten utlovas – nu har de sista detaljerna på nya Roslags-Näsbys trafikplats kommit på plats.måndag 17/6 16:46
Stockholm Direkt