Utrymme. Nu gör kommunen utrymme för en kreativ vägg i foajén i Vallentuna kulturhus. Foto: Gunnar Seijbold

Här får Vallentunaborna en konstvägg

I foajén i Vallentunas kulturhus har kommunen gjort i ordning en vägg där Vallentunaborna ska få hänga upp sin konst.

  • Publicerad 11:34, 28 aug 2019

Initiativet kommer från personalen på kulturförvaltningen och syftet är att göra det enkelt för alla konstnärssjälar i Vallentuna att visa upp sina konstverk.

– Det är inte så lätt att få plats i gallerier. Vi vill öppna upp för så många som möjligt att faktiskt kunna få ställa ut sin konst, för att få in mer delaktighet från Vallentunaborna, säger Anders Dahlgren, kulturenhetschef på Vallentuna kommun.

Alla konstverk välkomna

Väggen kommer invigas med en fotoutställning med Stockholmsmotiv av Össebygruppen som visas mellan 30 augusti och 27 september. Därefter kommer folk få hänga upp sin egen konst.

Alla konstverk som kan hängas upp på väggen är välkomna. Kommunen kommer gå ut med mer information om hur man går till väga lite närmare, då det kommer behöva organiseras i mån av plats på väggen.

Blomdörren ledde Charlotta till Markims kvinnohistoria

Nyheter "Det fanns en själ i huset när vi flyttade hit" Vad döljer sig bakom den blommiga dörren i det gamla huset i Markim? Det visar sig vara en envis konstnärinna som lämnade avtryck i bygden under sin livstid. Charlotta Didriksdotter Sjöberg, som...fredag 13/9 16:24

I Danderyd är varannan bil extra tung

Nyheter 48 procent av bilarna väger mer än 1,5 ton I Danderyd kör knappt varannan person en motorstark bil, åtminstone om man ser till den statistik som länsstyrelsen har tagit fram.fredag 13/9 16:18
Stockholm Direkt