Utrymme. Nu gör kommunen utrymme för en kreativ vägg i foajén i Vallentuna kulturhus. Foto: Gunnar Seijbold

Här får Vallentunaborna en konstvägg

I foajén i Vallentunas kulturhus har kommunen gjort i ordning en vägg där Vallentunaborna ska få hänga upp sin konst.

  • Publicerad 11:34, 28 aug 2019

Initiativet kommer från personalen på kulturförvaltningen och syftet är att göra det enkelt för alla konstnärssjälar i Vallentuna att visa upp sina konstverk.

– Det är inte så lätt att få plats i gallerier. Vi vill öppna upp för så många som möjligt att faktiskt kunna få ställa ut sin konst, för att få in mer delaktighet från Vallentunaborna, säger Anders Dahlgren, kulturenhetschef på Vallentuna kommun.

Alla konstverk välkomna

Väggen kommer invigas med en fotoutställning med Stockholmsmotiv av Össebygruppen som visas mellan 30 augusti och 27 september. Därefter kommer folk få hänga upp sin egen konst.

Alla konstverk som kan hängas upp på väggen är välkomna. Kommunen kommer gå ut med mer information om hur man går till väga lite närmare, då det kommer behöva organiseras i mån av plats på väggen.

Studenter i Täby först ut att sortera av matavfall

Nyheter "Felsortering är den största utmaningen" Studentbostäderna "Freja” vid Gärdesvägen i Täby blir först ut av Stockholms studentbostäder att börja med matavfallsinsamling.onsdag 29/1 17:26

SL:s bruk av kroppskameror anmäls

Nyheter Kontrollanter kan ha brutit mot GDPR En man har anmält bruket av kroppskameror i SL-trafiken till Datainspektionen. Enligt anmälan har kameror använts för att hota passagerare.onsdag 29/1 11:30
Stockholm Direkt