Kulturskolans nya lokaler på Pajalagatan i Vällingby invigs nästa vecka. Foto: Mostphotos

Här får Västerorts unga ett nytt kulturmecka

Nästa vecka är det dags för invigning av Kulturskolans nya lokaler på Pajalagatan i Vällingby. Här kan unga lära sig allt från att spela i rockband till att dansa och designa kläder.

  • Publicerad 11:25, 12 jan 2018

Dans, teater och olika sorters instrument. Det kommer unga mellan 6 och 22 år kunna göra hos Kulturskolan i Vällingby som nästa vecka öppnar i nya lokaler.

– Vi är väldigt, väldigt glada. Det som är helt nytt och som inte finns någon annanstans är textilt skapande och design. Vi kommer också kunna ha all typ av slagverksamhet som inte har funnits förut i Hässelby-Vällingby, säger Birthe Andersson, enhetschef för Kulturskolan i Västerort.

Öppningen försenades

Från början var det tänkt att Kulturskolan skulle flytta in ovanför Åhléns men eftersom de lokalerna inte fungerade fick man tänka om. Därför blev också öppningen ett år försenad. Men nu när de äntligen slår upp portarna får omkring 1000 elever i veckan plats på Pajalagatan.

LÄS ÄVEN: Kulturskolan får ny jättelokal i Vällingby

– En del elever flyttar med oss från andra lokaler som inte varit verksamhetsanpassade, men vi har ganska många platser kvar. På invigningen den 17 januari har vi öppet hus mellan klockan 15 och 19 så att man se lokalerna och anmäla sig till verksamheterna, säger Birthe Andersson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Försökte stjäla grävmaskin på Södermalm

Nyheter Greps på bar gärning En man greps i natt på bar gärning när han försökte stjäla en grävmaskin på en byggarbetsplats på Södermalm. Mannen misstänks nu för försök till stöld.måndag 28/5 8:13

Vi är Västerort